Dünya Putin dünyaya duyurdu! Rusya sonunda tetiği çekti

Putin dünyaya duyurdu! Rusya sonunda tetiği çekti

Paylaş
Putin dünyaya duyurdu! Rusya sonunda tetiği çekti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Batı ülkeleri ve NATO arasındaki gerilim Ukrayna ile devam eden savaş nedeniyle tavan yaptı. Putin'in bugün gerçekleştirilen nükleer silah testlerini takip etti.

Posta.com.tr | Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 9. ayına girdi. Hız kesmeden süren savaşta iki taraf da sayısız kayıplar verdi. Rusya'nın 4 bölgeyi ilhak etmesine rağmen Ukrayna, eylül ayında başlattığı karşı taarruzla birlikte kaybettiği toprakları geri kazanmaya başladı. Bunun üzerine Rusya ülkede kısmi seferberlik ilan ederek 220 bin kişiyi cepheye göndermek üzere silah altına aldı.

Haberin Devamı

ABD'YE UYARININ ARDINDAN BAŞLADI

Toprak kayıplarını bir türlü durduramayan Rusya tarafı, Batı ve Ukrayna'ya sıkça nükleer tehditler yapmayı sürdürüyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, nükleer tehditleri Batı'da çoğu kişi tarafından blöf olarak görülse de bugün gerçekleştirilen denemeler nükleer savaşın ciddiyetini tekrar gözler önüne serdi. Rusya, ABD'yi nükleer tatbikat yapacağı şeklinde bilgilendirdikten sonra testlerine başladı.

"EKSİKSİZ OLARAK TAMAMLANDI"

Rus kaynaklarında yayınlanan habere göre, Rus lider Putin bugün gerçekleştirilen nükleer silah denemelerini yakından takip etti. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun tatbikat sırasında Putin'e rapor verdiği, düşmanın muhtemel nükleer saldırılarına karşı daha büyük ölçekli nükleer saldırılara hazırlıklı olduklarını söylediği aktarıldı.

Haberin Devamı

Kremlin'den yapılan açıklamada, "Stratejik caydırıcı güçlerin eğitimi sırasında öngörülen görevler eksiksiz olarak tamamlandı, tüm füzeler belirlenen özellikleri teyit ederek hedeflerine ulaştı" ifadeleri kullanıldı.

ÇİN VE HİNDİSTAN'LA GÖRÜŞTÜLER

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Çin Savunma Bakanı Wei Fenghe ve Hindistan Savunma Bakanı Rajnath Singh ile ayrı ayrı telefonda görüştü.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Şoygu'nun Çin ve Hindistanlı mevkidaşlarıyla gerçekleştirdiği görüşmede Ukrayna'nın "kirli bomba" (radyoaktif madde içeren bomba) kullanarak kışkırtıcı eylemlerde bulunması ihtimali konusunda endişeleri dile getirdiği belirtildi.

"KİRLİ BOMBA" İDDİALARINI GÖRÜŞMÜŞTÜ

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ve Fransa Savunma Bakanı Sebastian Lecornu ile yaptığı telefon görüşmelerinde de Ukrayna’nın “kirli bomba” kullanarak Rusya'ya karşı provokasyon düzenleme planı olduğunu öne sürerek, mevkidaşlarına bu konudaki endişelerini dile getirmişti. Şoygu ayrıca, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.