Dünya Putin: Erdoğan Gazze krizinin çözümünde başrol oynuyor

Putin: Erdoğan Gazze krizinin çözümünde başrol oynuyor

Paylaş
Putin: Erdoğan Gazze krizinin çözümünde başrol oynuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gazze'deki gelişmelere en fazla ilgi gösteren liderlerden biri olduğunu kaydeden Rus lider Putin,'Önemli ve başrol oynadığını belirtmek isterim' dedi.

Rusya lideri Vladimir Putin, yıl sonunda gerçekleştirdiği basın toplantısında Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında sorulan soruları yanıtladı.

Haberin Devamı

Erdoğan'ın Gazze krizinin çözümündeki kilit rolüne dikkat çeken Putin, "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gazze'deki durumun eski haline getirilmesinde önemli ve başrol oynadığını belirtmek isterim" dedi.

Erdoğan'ın barışın yeniden tesis edilmesi girişimlerindeki çabalarına vurgu yapan Rus lider, Moskova ve Ankara'nın Gazze konusundaki tutumlarının benzer olduğunu kaydetti.

Türk mevkidaşı ile sürekli temas halinde olduğunu kaydeden Putin, yeni yılda Türkiye'yi ziyaret edebileceğini de ekledi.

"Türkiye’yi ziyaret etmeyi planlıyordum ama Erdoğan’ın yoğun çalışma temposu nedeniyle bu ziyaret gerçekleşmedi. Gelecek sene başında Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleşebilirim."

RUSYA ATEŞKES TASARILARINA 'EVET' OYU KULLANDI

Haberin Devamı

Türkiye ve Rusya, halihazırda Filistin-İsrail arasında iki devletli çözümü destekliyor. Yanı sıra, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) daimi üyesi Rusya kalıcı ateşkes tasarılarına 'evet' oyu kullandı.

Rusya lideri Putin, bu ayın başında yaptığı açıklamada Türkiye ile uzun yıllara dayanan bir ortaklığa sahip olduklarını belirtmiş, iki tarafın da ilişkileri en yüksek düzeyde geliştirmek için kararlı olduğunu söylemişti.

Ankara ve Moskova'nın enerji alanındaki işbirliklerini sıralayan Putin, yanı sıra yüksek teknoloji ve ticaret gibi başlıklarda çok sayıda ilginç projenin olduğunu eklemişti.