Dünya Putin her yerde o birliği arıyor

Putin her yerde o birliği arıyor

Paylaş
Putin her yerde o birliği arıyor

Ukrayna'daki savaş son sürat devam ederken Rusya'dan gündeme bomba gibi düşen bir açıklama geldi. 'Putin'in kişisel CIA'i olarak anılan Kremlin Soruşturma Komitesi (IC), Ukrayna'daki iki birliğin peşine düştü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emri ile 24 Şubat'ta başlayan savaş pek de Moskova'nın istediği istikamette ilerlemiyor. Yaklaşık 2 aydır devam eden savaşta ciddi kayıplar veren Rusya'dan dünya gündemine bomba gibi düşen bir iddia geldi.

Haberin Devamı

Hürriyet'in haberine göre, Moskova Devlet Medyası, İngiliz özel kuvvetlerinin (SAS) savaş bölgelerinde sağlık görevlisi olarak gizli görev yaptığını iddia etti.

 

'Putin'in kişisel CIA'i olarak anılan Kremlin Soruşturma Komitesi (IC) söz konusu birliklerin peşine düştü. Yapılan resmi açıklamada SAS'ların Lviv'de faaliyet gösterip göstermediğinin araştırıldığı bilgisine yer verildi.

Rus basını ise SAS'ların sabotaj ve gerilla savaşı yürüttüğünü yazdı. Aynı haberlere göre, Rusya, soruşturmasını, yakalanan Ukrayna birliklerinden aldığı bilgilere dayandırıyor.

Bir IC kaynağı konu ile ilgili 'Büyük olasılıkla bu ekipler Ukrayna topraklarındaki sabotaj gruplarının faaliyetlerini koordine etme becerilerini ve verimliliğini artırmak için geldiler' dedi.

Haberin Devamı

İNGİLTERE'DEN İLK AÇIKLAMA


İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, İngiltere'den bir savunma kaynağı iddialar ile ilgili şu açıklamada bulundu;

'Özel Kuvvetler ile ilgili haberler hakkında yorum yapmıyoruz, özellikle Rus haber ajansları tarafından yapılanlara yorum yapmıyoruz. Çünkü spekülasyonlar insanların hayatlarını riske atabilir, bu yüzden raporları ne onaylıyoruz ne de reddediyoruz.'

PUTİN'İN SINIF ARKADAŞI ARAŞTIRACAK

Söz konusu iddiayı araştıracak komiteye, Putin'in üniversiteden sınıf arkadaşı olan Rusya'nın en iyi suç araştırmacısı Alexander Bastrykin başkanlık ediyor.