Dünya Putin, İngiltere'nin internetini kesebilir!

Putin, İngiltere'nin internetini kesebilir!

Paylaş
Putin, İngiltere'nin internetini kesebilir!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in İrlanda kıyılarına savaş gemileri gönderme planı, deniz altındaki hayati önem taşıyan kablolara erişerek internet kesintisi ve casusluk yapabilme ihtimali korkusuna yol açtı.

Posta.com.tr | Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, İrlanda'nın güneybatı kıyılarından 240 km. açığına deniz kuvveti göndererek İrlanda'nın ekonomik bölgesini gözetlediği bildiriliyor. İrlanda Savunma Kuvvetleri Yedek Görevlisi Robert Gilbey, Rusya'nın belirlediği bölgenin “bir denizaltıyı korumak için ideal' olduğunu belirtti. Rusya'nın Ukrayna sınırına 100 bin asker konuşlandırmasıyla gerilim artarken, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinden endişe duyuluyor. Gibley aynı zamanda, İngiliz adalarının yakınındaki Rus operasyonlarının ilk kez paniğe neden olmadığını söylüyor. 2017'de ve 2021'in yazında, bir Rus casus gemisi aniden deniz altındaki kabloları kesmiş ve İrlanda kıyılarında gözükmüştü. Mayo ve Donegal'in kuzeyinde görülen Putin'in Yantar gemisi, ticari bir denizaltı kablosunun hemen yanındaydı.

Haberin Devamı

BÜYÜK ŞİRKETLER BU KABLOLARA GÜVENİYOR

Bu kablolar, Avrupa ve Birleşik Krallık'ın internet trafiğinin büyük bir kısmını taşıyor.

Facebook, Twitter, Amazon ve Google gibi şirketler, dünyanın dört bir yanındaki İrlanda sunucularından büyük miktarda veri iletmek için bu kablolara güveniyor. Eğer Rusya bu kabloları keserse, internetin kesileceğine dair korkular var.

Bazı Rus gemilerinin anahtar kabloları kesmeye ya da kurcalamaya yarayacak robotik kolları var. Yantar gemisinin, üzerinde su altı kablolarına dinleme cihazı ekleyecek insanlı ve uzaktan kumandalı dalgıçları olduğu rapor edildi.