Dünya Putin meydan okuyor! Zelenskiy'den flaş teklif

Putin meydan okuyor! Zelenskiy'den flaş teklif

Paylaş
Putin meydan okuyor! Zelenskiy'den flaş teklif

Rusya - Ukrayna savaşı can almaya devam ederken Zelenskiy'den çok konuşulacak bir adım geldi. Putin yanlısı politikacının yakalanması üzerine Ukrayna lideri, Putin'e flaş bir teklifte bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ile bir basın toplantısı düzenledi. Putin, “Ukrayna’da olanlar bir trajedi. Ancak Aleksandr Lukaşenko başka bir seçeneğimiz olmadığını söyledi. Evet, başka bir seçeneğimiz yoktu. Tek soru işareti ne zaman başlayacağıydı” dedi. Putin, “Askeri operasyonumuz başarıya ulaşana dek sürecek. Durmayacağız, amacımıza ulaşacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

'MÜZAKERELER ÇIKMAZDA'

Lukaşenko’nun kendisine Ukrayna’nın Bucha kentinde yaşananlarla ilgili bazı belgeler sunduğunu söyleyen Putin, “Bucha’daki durum düzmeceden ibaret” iddiasını ortaya attı. “Kiev, tarafların İstanbul görüşmelerinde vardığı anlaşmalardan uzaklaştı ve müzakereler çıkmaza girdi” diyen Putin, “Kırım, Sivastopol ve Donbas üzerindeki ilişkilerin düzenlenmesi konuları bu anlaşmalar çerçevesinden çıkarılıyor. Yani çıkmaza geri döndüler” ifadelerini kullandı.

PUTİN'İN YAKIN DOSTU YAKALANDI

Ukrayna istihbaratının, Ukraynalı muhalif politikacı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yakın dostlarından Viktor Medvedçuk’u yakaladığını duyuran Ukrayna lideri Zelenskiy, Putin'e esir değişimi çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

ZELENSKİY'DEN PUTİN'E TEKLİF

Bu durum üzerine Zelenskiy'den Putin'e flaş bir teklif geldi. Zelenskiy açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

'Rusya Federasyonu'na, şu anda Rus esaretinde olan erkeklerimiz ve kadınlarımız için 'adamınızı' takas etmeyi teklif ediyorum. Bütün bu vahşiler hakkındaki tüm gerçeği ortaya çıkaracağız. Ne kadar zaman ve çaba gerektirse de hepsini bulacağız. Medvedchuk size örnek olsun'