Dünya Putin, ölen Rus askerlerini yaktıracak!

Putin, ölen Rus askerlerini yaktıracak!

Paylaş
Putin, ölen Rus askerlerini yaktıracak!

Ukrayna'ya başlattığı işgalde büyük bir kayıp veren Rusya, ölen askerlerini gerçek sayısını açıklamaktan geri duruyor. Daha önce ölen askerlerini gizlice Belarus'a kaçıran Putin yönetiminden korkunç bir adım geldi. İddiaya göre ölen Rus askerlerini tüm dünyadan saklamak için Rus güçleri Mariupol'e cesetlerin yakımında kullanılan krematoryum makineleri getirdi.

Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya başlattığı işgal sürüyor. Ukrayna'da olup bitenlere dair birçok haber sosyal medyada dolaşıyor. Rusya Savunma Bakanlığı, 1126 Ukrayna askerinin telim olduğunu iddia ederken Ukrayna bu iddiayı yalanladı. Mariupol belediye başkanı ise kentte 21 bin sivilin öldürüldüğünü öne sürdü. Şu anda Rus güçlerinin elinde olan Ukrayna'nın Mariupol kentinden gelen bir diğer iddia ise adeta kan dondurdu. Şimdiye dek ölen Rus askerlerinin gerçek sayısı saklanıyordu. İddiaya göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avrupa'nın ölen Rus askerlerini görmemesi için Mariupol'e cesetlerin yakılmasını sağlayan krematoryum aletleri getirtti. 

Haberin Devamı

New York Post'ta yer alan haberde, cesetleri yakacak olan krematoryumların kamyonlara bindirildiği an YouTube'da yayınlandı. 

 

Krematoryumlara yönelik bir başka iddia ise Bucha'da yaşanan katliamın bir benzerinin Mariupol'de yapılacağı ve sivil cesetlerinin yakılıp ortadan kaldırılacağı yönünde. Vladimir Putin'in bu şekilde bir sivil katliamına hazırlandığı iddiası var. 

Mariupol belediye başkanı dün akşam yaptığı açıklamada Rusya'nın şehre 13 adet krematoryum getirdiğini ifade etti. Ölenlerin cesetlerini yakmak ve dünyadan gizlemek için Putin'in emir verdiğini sözlerine ekledi.