Dünya Putin üşüyen BAE Başkanı'na ceketini verdi

Putin üşüyen BAE Başkanı'na ceketini verdi

Paylaş
Putin üşüyen BAE Başkanı'na ceketini verdi

Batı medyası tarafından tüm Avrupa ve Ukrayna'yı kışın donduracak kararı verdiği için yerden yere vurulan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kendisini ziyarete gelen BAE Başkanı Muhammed bin Zayid en-Nehyan ile olan görüntüsü de büyük tepki çekti.

Posta.com.tr | Dünyanın en zengin 4'üncü ailesine mensup olan BAE Başkanı Şeyhi Muhammed bin Zayid en-Nehyan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek üzere Rusya'nın St. Petersburg kentine gitti. Burada önemli temaslarda bulunan Şeyh Muhammed bin Zayid, buradaki görüntüsüyle tüm dünyanın gündemine oturdu.

Haberin Devamı

BATI'DA İSTENMEYEN ADAM: PUTİN

Şubat ayında başlayan Rusya-Ukrayna savaşında sular durulmuyor. Geçtiğimiz günlerde Rusya anakarası ile Kırım'ı bağlayan Kerç köprüsünün Ukrayna tarafından düzenlenen saldırı Rus lider Putin ve ekibini de harekete geçirdi.

Cumartesi günü meydana gelen saldırının ardından tüm hafta sonu başta Putin olmak üzere birçok Rus yönetici ve askerden intikam yeminleri geldi. Takvimler pazartesi gününe geldiğinde ise Rusya, Ukrayna'nın başkenti Kiev'i ağır bombardıman altına aldı ve patlamalar sonucu 11 kişinin hayatını kaybetti.

Şubat ayında başlayan savaşın neredeyse başından beri büyük bir Batı ve NATO baskını gören Rusya'ya birçok Avrupa ülkesi yaptırım uygulama kararı almıştı. Rusya ise bu yaptırımlara karşı Avrupa'ya bu kış gaz vermeyeceğini söyleyerek, Kuzey Akım boru hatlarındaki gazın kesildiğini açıklamıştı. Daha sonra meydana gelen bir sabotajda patlatılan Kuzey Akım Boru Hattı'nın hala doğal gaz taşıdığı ortaya çıkmıştı.

Haberin Devamı

"MİLYONLARI SOĞUĞA MAHKUM EDECEK"

Avrupa ülkeleri ise Rusya'nın kendilerine gaz göndermemesi durumunu milyonlarca kişinin mağdur olacağının üstüne basarak çok kez kınadı ve Putin'e tepki gösterdi.

Bu tepkiler bu kez de Rus lider Putin'in BAE Başkanı Muhammed bin Zayid ile verdiği poz sebebiyle yükseldi. İkili, St. Petersburg'da gerçekleştirilen görüşmenin ardından binadan ayrılırken görüntülendi.

Rusya'nın soğuk havası nedeniyle üşüyen BAE Başkanı Muhammed bin Zayid, Putin'e ait ceketi sırtına geçirmiş şekilde yürürken görülürken Rus lidere 'milyonlarca insanı kışın üşümeye terk ederken dünyanın en zengin insanlarından birini soğuğa karşı koruyor' eleştirisi yapıldı.

BAE Başkanı, 'Ukrayna krizi de dahil olmak üzere birçok karşılıklı endişe konusu' üzerine görüşmeler için Rusya'da olduğunu söyleyerek, gerginliği azaltmak ve diplomatik bir çözüme ulaşmak için diyaloga girmenin önemini vurguladı.