Dünya Putin'den Batı'ya füze uyarısı: Daha sert vururuz

Putin'den Batı'ya füze uyarısı: Daha sert vururuz

Paylaş
Putin'den Batı'ya füze uyarısı: Daha sert vururuz

ABD Başkanı Biden'ın Ukrayna'daki işgalci Rus ordusunun lojistiğini yok etmek için yollayacağı füzelere karşılık, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den ‘uyarı’ açıklaması geldi.

ABD Başkanı Joe Biden geçen hafta, Ukrayna’ya ‘daha uzun menzilli roket sistemleri ve mühimmat’ gönderileceğini duyurmuştu. Biden, tanksavar Javelin ile uçaksavar Stinger füzelerinin yanı sıra artık Himars füzeleri de göndereceklerini açıklamıştı. 80 kilometre menzilli çok namlulu Himars füze sistemlerinin Rus ordusunun tedarik depolarını hedef alarak, işgalcilerin lojistik ağına ağır darbe vurabileceği belirtilirken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den ‘uyarı’ açıklaması geldi.

Haberin Devamı

YENİ HEDEF TEHDİDİ

Putin, ABD’nin daha uzun menzilli füze gönderme kararının ‘çatışmaları uzatmayı’ amaçladığını dile getirdi. “Füzeler Ukrayna’ya verilirse henüz hedef almadığımız tesislere saldıracağız” diyen Putin, “Daha sert vururuz” ifadelerini kullandı.

MESAJI KİEV ÜZERİNDEN YOLLADI

Rus ordusu uzun zaman sonra dün sabah Ukrayna’nın başkenti Kiev’e saldırdı. Kent merkezi ve çevre kasabalarda çok sayıda patlama meydana geldi. 1 kişi yaralandı. Rusya, Batı’nın gönderdiği tankların vurulduğunu açıkladı.