Dünya Putin'den flaş NATO açıklaması: Karşı reaksiyonumuza yol açacak

Putin'den flaş NATO açıklaması: Karşı reaksiyonumuza yol açacak

Paylaş
Putin'den flaş NATO açıklaması: Karşı reaksiyonumuza yol açacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Finlandiya ile İsveç’in NATO’ya üye olma kararlarına ilişkin, “Bizim bu ülkelerle sorunumuz yok, İttifak'a üyelikleri bize tehdit yaratmayacak, fakat karşı reaksiyonumuza yol açacak” dedi.

Rusya lideri Putin, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğinin Rusya'ya tehdit oluşturmayacağını ancak 'tepkileri' tetikleyebileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

İki ülke ittifaka üye olabilmek için ilk adımlarını atarken Rusya Devlet Başkanı Putin'den beklenen açıklama geldi.

Putin, Moskova'da düzenlenen Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü'nün televizyonda yayınlanan zirve toplantısında yaptığı konuşmada Rusya'nın Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılma kararını bir tehdit olarak görmediğini, ancak orada askeri altyapı konuşlandırılmasının Moskova'dan bir yanıtı tetikleyebileceğini söyledi.

AÇIKLAMA ART ARDA GELDİ

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise "Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılmalarının bizim güvenliğimize karşı olabilecek tehditlerini yakından inceliyoruz" dedi.

Peskov, Moskova olarak süreci yakından takip ettiklerini belirterek, "Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılmalarının Avrupa'nın güvenliğini güçlendireceğini ve durumu iyileştireceğini düşünmüyoruz. Daha doğrusu bu bizi ikna etmiyor. Bu ciddi ve bizi endişelendiren bir konu. Finlandiya ve İsveç'in, NATO'ya katılmalarının bizim güvenliğimize karşı olabilecek tehditlerini yakından inceliyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı


Ukrayna'nın da NATO'ya üye olabileceğini fakat Rusya ile Ukrayna arasında toprak paylaşımı konusunda anlaşmazlıklar olduğunu vurgulayan Peskov, "Bizim Finlandiya ve İsveç ile bir toprak anlaşmazlığımız yok. Ukrayna'da NATO'ya katılabilir ancak bu durumda ittifaka katılan bir devlet ile toprak paylaşımı sorunu yaşanabilir" dedi.