Dünya Putin'den Kadirov'un karısına ödül

Putin'den Kadirov'un karısına ödül

Paylaş
Putin'den Kadirov'un karısına ödül

Rus lider Vladimir Putin, Sovyetler Birliği'nden kalma bir proje olan 'Kahraman Anne' projesini yeniden hayata geçirdi. Proje gereği 10 çocuk sahibi olan annelere para ödülü ve madalya veriliyor. Putin'in sadık müttefiği Ramazan Kadirov'un eşi Medni Kadirova da 10 çocuk sahibi olduğu için Putin tarafından Kahraman Anne ilan edildi.

Posta.com.tr | Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'ya başlattığı işgalin ardından Sovyetler Birliği'ndeki 'Kahraman Anne' projesini yeniden hayata geçirmişti. 1944 yılında Rusya’nın İkinci Dünya Savaşı’nda büyük kayıplar vermesinin ardından dönemin lideri Joseph Stalin, ‘Kahraman Anne’ projesini hayata geçirmişti. O dönem, 400 binden fazla anne, Kahraman Anne unvanına sahip olmuştu. Ancak 1991’de Sovyetler Birliği’nin çöküşünün ardından proje rafa kaldırılmıştı. Putin, bu ağustos ayında projeyi yeniden hayata geçirdi. 

Haberin Devamı

KAHRAMAN ANNE PROJESİ

Kahraman Anne projesine göre, 10 veya daha fazla çocuk doğuran Rus anneler, onuncu çocukları 1 yaşına geldiğinde tek sefere mahsus olarak 1 milyon ruble (295 bin lira) ödülü ve madalya kazanacak. Bu para, diğer 9 çocuğu hala hayattaysa alınabilecek. Ancak terör eylemleri ya da silahlı çatışmalarda ölen çocuklar için istisnalar olacak.

Putin, proje kapsamında ödülleri dağıtmaya başladı. Ödül alanlar arasında Putin'in Çeçen dostu Ramzan Kadirov'un eşi Medni Kadirova da var. Çeçenistan lideri Kadirov, Putin'in Ukrayna'yı işgalinde en büyük destekçisi oldu. Geniş bir aileye sahip olan Kadirov, ergenliğe adım atan oğullarını da savaş hattına gönderdi. 

Putin ayrıca Arktik Yamalo-Nenets bölgesindeki bir kadını daha Kahraman Anne ilan etti. 

Haberin Devamı

Rus lider bir süredir Rus anneleri daha fazla çocuk sahibi olmaları konusunda destekliyordu.