Dünya Putin'den Kral 3. Charles'a tebrik

Putin'den Kral 3. Charles'a tebrik

Paylaş
Putin'den Kral 3. Charles'a tebrik

Rus lider Vladimir Putin, Birleşik Krallık tahtına geçen Kral 3. Charles'a tebrik mektubu gönderdi. Charles'ın Putin'i Adolf Hitler'e benzetmesine rağmen yapılan bu tebrik, Batı medyası tarafından 'utanmazlık' olarak nitelendirildi.

Kraliçe 2. Elizabeth'in hayatını kaybetmesinin ardından Birleşik Krallık tahtına Kral 3. Charles geçti. İngiltere'nin Rus Büyükelçiliği tarafından paylaşılan mektupta Putin, yeni hükümdar için 'iyi dileklerini' sundu. Rus lider tarafından gönderilen mektupta şu ifadeler yer aldı:

Haberin Devamı

"Majesteleri, lütfen tahta çıkışınız için en içten tebriklerimi kabul edin. Majestelerine başarılar, sağlık ve her şeyin en iyisini diliyorum."

Rusya Devlet Başkanı, Charles tarafından defalarca eleştirilmesine rağmen iyi dileklerini göndermiş olması, Batı medyasının tepkisine neden oldu. The Sun gazetesi Putin'in girişimini 'Utanmazlık' olarak nitelendirdi. 

Putin birliklerini Ukrayna'ya ilk konuşlandırdığı zaman Kral Charles bu durumu, 'Demokrasi için bir saldırı' olarak nitelemişti. Kraliyet'in Ukrayna halkıyla birlikte olduğu da defalarca dile getirilmişti.

HİTLER'E BENZETMİŞTİ

Kral Charles, 2014'te yaptığı bir konuşmada Putin'i Alman diktatör Hitler'e benzetmesi gerilim yaratmıştı.

Bu sözleri, 1939'da Naziler tarafından işgal edilmeden önce ailesi Polonya'dan kaçan Yahudi müze gönüllüsü Marienne Ferguson ile konuşurken Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesinin ardından yaptı.

Haberin Devamı

TAZİYE MESAJI

Putin ayrıca Kraliçe 2.Elizabeth'e taziyelerini de iletti. 

Putin'in taziye mesajında "Bu zor, onarılamaz kayıp karşısında size cesaret ve dayanıklılık diliyorum. Kraliyet ailesinin üyelerine ve tüm Büyük Britanya halkına samimi taziyelerimi ve desteğinizi iletmenizi rica edebilir miyim?" ifadeleri yer aldı.