Dünya Putin'e flaş çağrı! 'İngiltere ve ABD'ye nükleer saldırıyı başlat'

Putin'e flaş çağrı! 'İngiltere ve ABD'ye nükleer saldırıyı başlat'

Paylaş
Putin'e flaş çağrı! 'İngiltere ve ABD'ye nükleer saldırıyı başlat'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e en yakın isimlerden biri olan Albay Igor Korotchenko, bir televizyon programına yaptığı açıklamada, Rus lidere NATO'ya misilleme olması için 'ABD ve İngiltere'ye nükleer saldırıyı başlat' çağrısında bulundu.

Posta.com.tr | Rusya-Ukrayna savaşı 9. ayında hız kesmeden devam ediyor. Ukrayna, eylül ayında başlattığı karşı taarruz ile savaşın başından beri kaybettiği bölgeleri yeniden kazanmaya başladı. Rusya ise buna karşılık olarak kısmi seferberlik ilan ederek 220 bin kişiyi daha silah altına aldı.

Haberin Devamı

'KİRLİ BOMBA' KARMAŞASI

Cephedeki kayıpları git gide artan Rusya tarafı, kamikaze dronelar ile başkent Kiev'e saldırılar düzenlemeye başladı. Tüm bunların ardından ise Rusya tarafı, Ukrayna'nın 'kirli bomba' kullanacağını öne sürerek dünyada gündem oldu. Batı ülkeleri ve NATO ise kirli bombayı Rusya'nın kullanacağını ve suçu Batı'ya atacağını öne sürdü.

Rus lider Vladimir Putin'e en yakın isimlerden biri olan Albay Igor Korotchenko, Rus lidere ABD ve İngiltere'ye tam düzeyli bir nükleer saldırı başlatması için tavsiye verdiğini duyurdu.

"ABD VE İNGİLTERE'YE NÜKLEER SALDIRIYI BAŞLAT"

Rus devlet televizyonunda bir programda açıklamalarda bulunan Korotchenko, Batı'nın en güçlü 2 ülkesine yaklaşık 11 bin kilometre menzilli Topol-M nükleer füzeleriyle saldırı başlatılması gerektiğini söyledi. Korotchenko, bu saldırının NATO tarafından yapılması planlanan saldırılar için bir misilleme olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Rus uzmanlar, Batı'nın elinin böyle bir planın arkasında olduğunu öne sürerek Rusya'nın suçlanacağı varsayılan sahte 'kirli bomba' iddialarına tepki gösterdi. Batı ülkeleri, Rus lider Putin'in, kirli bomba kullanma planı olduğunu ve bu saldırı için NATO ve Kiev yönetimini suçlayacağını iddia etmişti.

Albay Korotchenko yaptığı açıklama şu ifadeleri kullandı:

Eğer NATO Rusya ile savaşa girerse, BM'nin uluslararası kanunlarını göz ardı edebiliriz. Yalnızca bir yol var. Batı şunu bilmeli ki, bizimle Ukrayna topraklarında ya da bizim topraklarımızda savaşmaya kalkarlarsa bunun tek bir cevabı olur: Topol-M nükleer başlığı. ABD ve İngiltere'nin askeri üslerini hedef alırız, şehirleri değil. Sonrasında ise duruma göre müzakerelere oturabiliriz. Bunu tehdit etmek için söylemiyorum. Bu tam olarak bizim hazırlandığımız senaryo. Hiç tereddüt etmeden bu senaryoyu işleme koyacağız.

Rusya'nın nükleer tehditleri bununla da sona ermiyor. Korotchenko, yaptığı açıklamada sık sık Ukrayna'nın İngiltere ya da ABD'den küçük nükleer başlıklar alabileceğini belirterek, "Bir 'terörist' bunu omzunda taşıyarak istediği yerde patlatabilir" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı