Dünya Putin'e Kremlin'de İHA'lı suikast önlendi

Putin'e Kremlin'de İHA'lı suikast önlendi

Paylaş
Putin'e Kremlin'de İHA'lı suikast önlendi

Moskova, Kremlin Sarayı'nı hedef alan iki insansız hava aracının düşürüldüğünü duyurdu. Kremlin'den yapılan açıklamada, Ukrayna'nın insansız hava araçlarıyla (İHA) Moskova'daki Kremlin Sarayı'na saldırı girişiminde bulunduğu, saldırının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yönelik suikast girişimi olarak nitelendirildiği duyuruldu.

On beşinci ayına giren Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminde Rus topraklarını hedef alan birçok saldırı düzenleyen Kiev yönetimi, ilk kez Kremlin'e kadar sokuldu.

Haberin Devamı

Rusya, Kremlin Sarayı'nı hedef alan iki insansız hava aracının düşürüldüğünü ve saldırının Putin'e suikast amacı taşıdığını duyurdu.

Moskova Belediyesi, şehir üstünde insansız hava araçlarının uçurulmasını yasakladı.

Eski Ukrayna İçişleri Bakanı Yardımcısı Anton Gerashchenko, "Rus medyasına göre, dün gece kimliği belirsiz iki insansız hava aracı Kremlin'i hedef aldı" diyerek saldırıya ait bir video yayınladı. 

Russian Today'in bildirdiğine göre İHA'lar elektronik savunma önlemleri ile düşürüldü. Can kaybı veya hasar olmayan olay, terör eylemi olarak değerlendiriliyor. İHA'lar Kremlin'in arazisine düşürüldü. Yapılan açıklamada, Rusya'nın kendi seçtiği şekilde, yer ve zamanda misilleme yapma hakkını saklı tuttuğu belirtildi.

Haberin Devamı

Kremlin'den yapılan açıklamada, "Bunu önceden planlanmış bir terör eylemi ve Rusya Devlet Başkanı'na karşı bir girişim olarak değerlendiriyoruz" denildi.

Olayın Rusya'daki Zafer Bayramı kapsamında yapılacak olan 9 Mayıs geçit töreninin öncesinde meydana gelmesi dikkat çekti.

PESKOV: PUTİN KREMLİN'DE DEĞİLDİ

Sputnik'te yer alan bilgiye göre Kremlin Sözcüsü Peskov, saldırı girşiminde Putin'in kremlin Sarayı'nda olmadığını söyledi ve bugün de Moskova'nın hemen dışındaki Novo-Ogarevo konutunda çalışmalarını sürdürdüğünü ekledi. 

'İHA İLK DEĞİL'

CNN TÜRK canlı yayınında Moskova'daki son gelişmeleri aktaran Siyamend Kaçmaz 'İHA ilk değil. Birkaç tanesi Moskova'ya yakın yerlerde düşmüştü. Rusya bu konularda çok hassas davranıyor. Bu saldırılarla ilgili beklentileri var ancak Rus basınında Zelenski'yi uyaran yazılarını görüyoruz' dedi.

'Geçen hafta yine Moskova yakınlarında İHA düştüğünü biliyoruz' diyen Kaçmaz sözlerine şöyle devam etti;

'Yakıtının bittiği şeklinde açıklamalar yapılmıştı. Rusya'da bunu sadece dışarıdan değil de Kremlin'in yapmış olduğu açıklama ile öğrenmiş durumdayız.'

UKRAYNA'DAN İLK AÇIKLAMA

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin Basın Sözcüsü Nikiforov, Kremlin’e yapılan İHA saldırısı hakkında "Kremlin'e yapılan sözde saldırılar hakkında hiçbir bilgimiz yok" dedi.

Haberin Devamı