Dünya Putin'in amforaları Rusya'da alay konusu oldu

Putin'in amforaları Rusya'da alay konusu oldu

Paylaş
Putin'in amforaları Rusya'da alay konusu oldu

Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in bu hafta içinde yaptığı dalış sırasında bulduğu amforalar ülkede muhalif gazetelerin ve blog'ların alay konusu oldu

Ukrayna yakınlarındaki Taman Körfezi’ne dalan Putin’in çıkardığı ve antik Yunan’dan kaldığı bildirilen iki amfora hem Rusya’nın resmi basın organlarında hem de uluslararası basında “çarpıcı bir keşif” olarak kendisine yer bulmuştu.

Ancak aynı keşif Rusya’daki bağımsız medya ve muhalif blog’lar için bir alay konusu oldu.

İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre blog’larda, bu olayın Putin’in üstü çıplak balık tutması, orman yangınları sırasında söndürme helikopteri kullanması ve bir denizaltıyla Baykal Gölü’ne dalması gibi maçoluk gösterilerinin sonuncusu olduğu ifade ediliyor.

Sudan çıkarılan çömlek parçalarının üzerinde hiç yosun olmadığına dikkat çekilen yorumlarda, bu amforaların muhtemelen “Putin bulsun diye” oraya konduğu öne sürülüyor.

"ARKEOLOGLARIN İKİ YILDA YAPAMADIĞINI YAPTI"

Örneğin, Novaya Gazeta’nın başyazısında, “Rusya Başbakanı, Taman Körfezi’ne yaptığı dalış sırasında, kendisini 2 metrelik derinlikte M.S. 6’ncı yüzyıldan beri bekleyen iki amfora buldu. Putin şanslıydı, zira geçtiğimiz iki yıl içinde Rusya Bilimler Akademisi’nin arkeologları ve dalgıçları, birkaç küçük kıymıktan başka bir şey bulamadılar” denildi.

Putin’in Taman’a yaptığı ziyaret ve dalışı, zaman zaman “Rusya’nın Atlantis’i” olarak da nitelendirilen eski Yunan şehri Fanagoria’nın kalıntılarını arayan Rus bilim insanlarının çalışmalarını gündeme getirmeyi amaçlıyordu.

Ancak durumu eleştirenler, dalışın Putin’in Aralık ve Mart’ta yapılacak seçimler öncesi imajını güçlendirme amacı taşıdığını öne sürüyor.

Haberin Devamı