Dünya Putin'in anakonda planı! Ülkeyi böyle işgal edecek

Putin'in anakonda planı! Ülkeyi böyle işgal edecek

Paylaş
Putin'in anakonda planı! Ülkeyi böyle işgal edecek

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 14'üncü gününde de Putin, sivilleri hedef almaya devam ediyor. Gerçekleştirilen üçüncü müzakerelerden de bir sonuç çıkmayınca Rus güçleri Ukrayna'daki varlığını sürdürüyor. Şimdi de Putin'in işgalde izlediği yöntem hakkında bir iddia atıldı.

İngiliz televizyonu SkyNews’e konuşan güvenlik uzmanı Dr. Chris Tuck’a göre Putin, Ukrayna’da ‘Anakonda Planı’ uyguluyor. Dr. Tuck, “Büyük şehirleri abluka altına alarak savaşı uzatmayı seçti. Böylece Ukraynalıları pes etmek zorunda bırakmayı hedefliyor. Anakonda Planı’nın amacı, Ukraynalıları savaşta ısrar etmenin onları daha kötü bir sona götüreceğine ikna etmek” diyor.

Haberin Devamı

ANAKONDA PLANI NEDİR?

Anakonda planı, 1861 - 1865 yılları arasındaki Amerikan İç Savaşı'nda görev yapan General Winfield Scott'ın kullandığı, jeopolitik olarak düşmanı zayıflatmak için onun denizlere, okyanuslara, müttefiklerine ve doğal kaynaklara çıkış yollarını kapatma stratejisine dayalı bir plandır.

General Winfield Scott'ın iç savaşta kullandığı anakonda planında, Amerika şehirlerinin sınır bölgelerinin kuşatıldığı görülüyor.

Rus lideri Vladimir Putin de ilk olarak Ukrayna'nın sınır bölgelerindeki yerleri işgal etmişti. Ayrılıkçı bölge Donetsk ve Luhansk'ın yanı sıra ilhak ettiği Kırım'dan Ukrayna'ya işgalini başlatmıştı.