Dünya Putin'in bir müttefiki daha gizemli şekilde hayatını kaybetti

Putin'in bir müttefiki daha gizemli şekilde hayatını kaybetti

Paylaş
Putin'in bir müttefiki daha gizemli şekilde hayatını kaybetti

24 Şubat'ta Ukrayna'ya işgal başlatan Rusya'da Putin'in yakın müttefiklerinin tek tek ölmesi şüphe uyandırdı. Daha önce müttefikleri gizemli şekilde ölen Putin'in son olarak havacılık uzmanı müttefiki Anatoly Gerashchenko merdivenlerden düşerek hayatını kaybetti.

Posta.com.tr - Putin’in müttefiki olarak bilinen Moskova Havacılık Enstitüsü (MHE) eski rektörü Anatoly Gerashchenko’nun merdivenlerden düşerek hayatını kaybettiği açıklandı. 73 yaşında olan Gerashchenko’nun ölüm haberi Rus telegram kanalından paylaşıldı. Paylaşımda ‘Bu sabah 73 yaşındaki Anatoly Gerashchenko birkaç katlı merdivenden düştü. Bilim insanının hayati yaraları vardı. Olay yerine gelen doktorlar profesörü kurtaramadı’ açıklaması yapıldı. 

Haberin Devamı

Paylaşımda, Gerashchenko'nun enstitünün şu anki rektörü Mikhail Poghosyan'a danışmanlık yaptığı bilgileri de yer aldı. 

Elektrik mühendisliğinden mezun olan Gerashchenko, 1977’den beri Moskova Havacılık Enstitüsü’nde çalışıyordu. Mühendis olarak işe başlayan Gerashchenko, sonrasında mekanik şefi oldu ve 2007-2015 yılları arasında rektörlüğe terfi etti.

ÖLÜMÜ ARAŞTIRILIYOR

Rus devlet medyası TASS, Gerashchenko’nun ölümünün araştırıldığını belirtti.

Gerashchenko'nun Putin'in yakın çevresiyle arasının bozulduğu ve bu durum nedeniyle 7 yıl önce rektörlük görevinden ayrılmaya zorladığı söyleniyor.

MÜTTEFİKLERİ TEK TEK ÖLÜYOR

Rusya'da ölen petrol şirketi yöneticilerinin yanı sıra yurtdışında yaşayan bazı iş adamları da esrarengiz şekilde hayatını kaybetti. İngiltere’de yaşayan petrol ve doğalgaz şirketi sahibi Ukrayna doğumlu Rus iş adamı Mikhail Watford, Surrey kentindeki evinde kendisini asarak intihar etti. Petrol rafinerisi ve doğalgaz şirketi sahibi olan Watford’un ölümüyle ilgili İngiliz polisi, “Şüpheli ölüm” ibaresi notunu tuttu.

Haberin Devamı