Dünya Putin'in 'Ölüm Melekleri' Ukrayna'ya gidiyor!

Putin'in 'Ölüm Melekleri' Ukrayna'ya gidiyor!

Paylaş
Putin'in 'Ölüm Melekleri' Ukrayna'ya gidiyor!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 'ölüm melekleri' olarak adlandırılan Serov Yüksek Askeri Havacılık Okulu'ndan mezun olan kadın pilotlar, Ukrayna'da savaşmak üzere cepheye gönderildi.

Posta.com.tr | Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş 9. ayında hız kesmeden devam ediyor. İki tarafın da sayısız kayıp verdiği savaşta Ukrayna başlattığı karşı taarruz ile Rusya tarafından ilhak edilen toprakları geri kazanmaya başladı. Rusya tarafı ise buna karşılık ülkesinde kısmi seferberlik ilan ederek 220 bin kişiyi daha silah altına aldı.

Haberin Devamı

'ÖLÜM MELEKLERİ' CEPHEYE GİDİYOR

Rus lider Vladimir Putin'in 'Ölüm Melekleri' olarak bilinen ve acımasızlıklarıyla ünlü kadın pilotlar ise Ukrayna hattında savaşa girmek üzere yola çıktı.

Son günlerde silahlandırılan kadınlar, Rus Hava Kuvvetleri tarafından, taşıma ve stratejik nükleer silah taşıyan uçakları kullanma konusunda eğitim alarak uzmanlaştılar. Rusya'nın ünlü Serov Yüksek Askeri Havacılık Okulu'ndan mezun olan kadınlar buranın ardından Krasnodar'da eğitimlerine devam ediyor.

Pilotlar, Putin'in emri ile halihazırda devam eden ve yalnızca Ukrayna askerleriyle değil yorgunluk, muhimmat eksikliği gibi sıkıntılarla da mücadele eden Rus ordusuna yardıma gidecek.

"ŞANLI BİR ŞEKİLDE" SÜRDÜRÜLÜYOR

Haberin Devamı

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, yaptığı açıklamada, Putin tarafından seçilen ve onaylanan yeni pilotların geleneği şanlı bir şekilde sürdürdüğünü söyleyerek, "Siz birer referans noktasısınız. Sizi takip edip peşinizden gelecek olan kızlar için büyük bir örneksiniz" ifadelerini kullandı.

Bu sene mezun olan ölüm meleklerinin eğitimi 2017 yılında başlamıştı. Eğitimden sorumlu Albay Oleg Pchela yaptığı ilginç açıklamada şu sözleri söylemişti:

Kızlar genellikle çok romantiktir. Askeri uçaklarımızı nasıl uçuracaklarını öğrenmelerini ve komutanlarının görevlerini yerine getirmelerini sağlayacak iyi bir motivasyonları var. Askeri pilot olmak yüksek derecede sorumluluk isteyen bir iş. yüksek ahlaki değerler de gerektirir.

'Putin'in Ölüm Melekleri', Sovyet lideri Josef Stalin zamanında eğitilen 23 SSCB kadın pilotunun ardından İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana yetiştirilen en kalifiye pilotlar oldu.