Dünya Putin'in yüzen sarayı: Tuvalet kağıdı aparatı bile altından!

Putin'in yüzen sarayı: Tuvalet kağıdı aparatı bile altından!

Paylaş
Putin'in yüzen sarayı: Tuvalet kağıdı aparatı bile altından!

Ukrayna'ya açtığı savaş nedeniyle yaptırımlara maruz kalan ve parası günden güne değer kaybeden Rusya'nın lideri Vladimir Putin'in süperyatı gündemde. Halkı yaptırımlarla boğuşurken Putin, Batı medyası tarafından zenginlik içinde sefa sürmekle suçlanıyor. Putin'in süperyatı Şehrazad, o kadar lüks ki, tuvalet kağıdı aparatı bile altından!

Posta.com.tr/ İngiliz The Sun gazetesi, Rus lider Vladimir Putin'in süperyatını görüntüledi. Şimdi İtalya’da demirlemiş olan süperyat için İtalya’ya baskılar yapılıyor. Zira yatın gelirinin Ukraynalılar için kullanılmasını istiyor. Yatın eski çalışanlarından biri The Sun’a yaptığı açıklamada, ‘Bunu Rus halkı ödedi. Putin’in altın tahtından inmesi gerekiyor’ dedi. Putin’in süperyatı Şehrazad (The Scheherazade) 2 yıl önce 500 milyon pounda tamamlanmıştı. Ancak bu tutarın aslında 750 milyona yakın olduğu iddia ediliyor.

Haberin Devamı

İÇİNDE HASTANE BİLE VAR

İngiliz basınına yansıyan görüntülerde, süperyatın içindeki lüks ve aşırılık dikkati çekiyor. Yatın inşaatında çalışan kişi, ‘Her yüzey mermer ya da altından. İçinde sayısız yüzme havuzu, spa, sauna, tiyatro, balo salonu, spor salonu ve 2 helikopter pisti var. Küçük bir şehir gibi. Ayrıca Putin’in ölümcül hasta olduğu dedikodularını mantıklı kılan bir de hastanesi var. Dünyanın en inanılmaz gemisinin Ukrayna'da sivilleri bombalamaya niyetli bir adama ait olduğu gerçeğini hazmetmek çok zor. Rus halkının yıllık gelirinin 5 bin pound olduğunu ve yiyecek bulmakta zorlandıklarını düşünürsek bu inanılmaz bir zenginlik’ dedi.

Eylül 2020’de İtalya Marina di Carrara'da demirleyen dev yapının ismi efsanevi Pers Kraliçesi Şehrazad’dan geliyor. Yatın inşaatından beri dedikoduların ardı arkası kesilmedi. Dün 9 yıl hapse mahkum edilen Putin karşıtı siyasetçi Aleksy Navalny tarafından yatın kime ait olduğu açıklanmadan önce Putin’e ait olduğu bilinmiyordu.
İtalyan yetkililer şimdi yat konusunda baskı altında. Avrupalı mürettebatların yalnızca Putin yokken yata girmesine izin veriliyor. Aktivistler, yata el konulmasını ve Ukraynalı mülteciler için kullanılmasını istiyor.

Haberin Devamı

1 MİLYON EURO'LUK TELEVİZYON

Yattaki fayans döşeli dans pisti alçalarak havuza dönüşebiliyor. Yatta ayrıca bilardo masası, beş metrelik akvaryum, kurulumu 1 milyon euroya mal olan 4.5 metrelik televizyon da var. Banyolar ise altın renkli tuvalet kağıdı aparatı ve musluklarla süslü.
Elbette bu yatın sadece eğlence amaçlı olmadığı çok açık. Yatta 2 adet helikopter pisti var. Yatın dört radarlı son derece gelişmiş güvenlik sisteminin insansız hava araçlarını vurabileceği söyleniyor. Ayrıca 6 jet ski, helikopter hangarı, 5 kurtarma botu ve 8 seabob bulunuyor.