Dünya İsrailli vekilden skandal sözler! Rehine yakınlarıyla dalga geçti

İsrailli vekilden skandal sözler! Rehine yakınlarıyla dalga geçti

Paylaş
İsrailli vekilden skandal sözler! Rehine yakınlarıyla dalga geçti

İsrailli vekil Keti Shitrit, rehine yakınlarıyla adeta dalga geçen bir paylaşımda bulundu. Keti'nin sözleri büyük tepki çekerken İsrail medyasında da eleştirilerin odağı haline geldi.

Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'in güneyinde düzenlediği saldırılarda yaklaşık 1200 İsrailli hayatını kaybetti. 2006'dan bu yana Hamas'ın kontrolündeki Gazze'de Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısının 22 bini aştığını açıkladı. Yüz binlerce Filistinli de, İsrail'in saldırıları yüzünden evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Birleşmiş Milletler, temel ihtiyaç maddelerinin eksikliği nedeniyle Gazze'de insani felaket yaşandığı uyarısında bulundu. Halen onlarca İsrailli rehinenin Gazze Şeridi'nde rehin tutulduğu sanılıyor. İsrail ve Hamas arasında ay başında geçici ateşkes ilan edilmiş, 100'den fazla İsrailli rehine, İsrail hapishanelerindeki bazı Filistinli mahkumlarla birlikte serbest bırakılmıştı.

Rehinelerin aileleri İsrail hükümetine, Hamas'la benzer koşullarda yeni bir ateşkes anlaşması yapılması çağrısında bulunuyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise ateşkes çağrılarını reddederek, "Hem rehinelerin dönüşü hem de zafer için askeri baskı gerekli" dedi.

İSRAİL ORDUSU REHİNELERİ ÖLDÜRDÜ

İsrail ordusu, Aralık ayında Gazze'de yanlışlıkla 3 rehineyi öldürdü. İsrail yetkilileri, beyaz bayrak taşıyan rehinelerin öldürülmelerinin, "angajman kurallarının" ihlali olduğunu kabul etti. Rehineler öldürülmeden önce serbest bırakılmış ya da kaçmış olabilir. Bu konuda herhangi bir açıklama yapılmadı.

Haberin Devamı

İSRAİLLİ VEKİLDEN SKANDAL SÖZLER

Öte yandan İsrail'de Likud Partisi Milletvekili Keti Shitrit, Gazze'de rehin alınanların ailelerine, göz ameliyatı olduğu için onların acılarını anladığını söylediği bir paylaşımda bulundu. Söz konusu paylaşım kısa sürede tepki çekerken Shirit şöyle dedi:

"Bir sabah uyandığımda tek gözüm görmez hale geldi, ameliyat oldum. İyileşmem uzun sürdü. Giyinemedim, duş alamadım; bunu sana neden söylüyorum çünkü hayatlarınızın nasıl alt üst olduğunu anlıyorum"