Dünya Rehinelerle aşk tuzağı

Rehinelerle aşk tuzağı

Paylaş
Rehinelerle aşk tuzağı

Filipinler’de 658 kişi, kendilerini internette sevgili olarak tanıtmaya zorlayan bir dolandırıcılık merkezinden operasyonla kurtarıldı!

Filipinler’in Bamban kentindeki çevrimiçi bahis şirketi gibi görünen bir merkezin, dolandırıcılık merkezi olduğu ortaya çıktı. Şebeke, geçen ay buradan duvara tırmanıp nehri geçerek kaçmayı başaran ve bir çiftliğe sığınan Vietnamlı bir adamın polise yaptığı ihbarla çökertildi. 30’lu yaşlarındaki adam, kendisine yapılan iş teklifi üzerine Filipinler’e gitmişti. Ancak kısa süre sonra, aşk ve kripto para dolandırıcılığı yapan insan tacirlerinin tuzağına düştüğünü fark etti. Burada kendisi gibi işkence ve tehditle esir alınan kişiler vardı.

Haberin Devamı

HEDEF ÇİNLİLER

Şebekenin kurbanlarına ‘tatlı aşk notları’ göndermeye zorlanıyorlardı. Kurbanların çoğu Çinliydi. Kurbanlarına günlük hayatlarını soruyor, ilgili davranıyorlardı. Romantik ilişki vaadiyle yatırım yapmaya ikna ediyorlardı. İnandırıcı olmak için kendi fotoğraflarını gönderiyorlardı. Şebeke, Vietnamlı adam gibi esir aldığı kişilerin özellikle iyi görünümlü olmasına önem veriyordu. Bu sayede kurbanları tuzağa düşürmek daha kolay oluyordu. Polis, şebekeye yaptığı baskında 383 Filipinli, 202 Çinli ve 73 diğer yabancı uyruklu kişiyi kurtardı