Dünya Rishi Sunak resmen İngiltere'nin başbakanı oldu!

Rishi Sunak resmen İngiltere'nin başbakanı oldu!

Paylaş
Rishi Sunak resmen İngiltere'nin başbakanı oldu!

Hint asıllı Rishi Sunak, Buckingham Sarayı'nda Kral Charles ile görüşerek resmen İngiltere'nin başbakanı oldu. Sunak, Downing Sokağı'ndaki başbakanlık konutuna geçerek burada ilk konuşmasını gerçekleştirdi.

İktidardaki Muhafazakar Parti'nin yeni lideri seçilen Sunak, Kral 3. Charles tarafından hükümeti kurmakla görevlendirildi. Rishi Sunak böylece İngiltere'nin 57. başbakanı oldu.

Haberin Devamı

42 yaşındaki Sunak, İngiltere'nin modern tarihindeki en genç başbakan. Ayrıca İngiltere'nin Hint kökenli ilk başbakanı oldu.

Yeni Başbakan Rishi Sunak, Buckingham Sarayı'nda Kral Charles ile görüşerek görevi devraldı. Sunak ardından Downing Sokağı'ndaki başbakanlık konutuna geçerek başbakan olarak ilk konuşmasını gerçekleştirdi.

Charles, Sunak'ı hükümet kurmaya görevlendirdi. Sunak konuşmasında şunları söyledi:

  • Truss, büyümeyi iyileştirmek istemekle yanlış yapmadı, ancak bazı hatalar oldu.
  • Zorlu kararlar vermemiz gerekecek.
  • Hataları düzeltmeye şimdi başladık, gelecek nesilleri başa çıkmaları gereken borçla baş başa bırakmayacağız.
  • Brexit fırsatlarının çoğunu hayata geçirecek ekonomi inşa edeceğiz.
  • Her seviyede profesyonellik ve hesap verebilirlik ortaya koyacağız.
  • Güven kazanılır ve ben sizin güveninizi kazanacağım.
  • Güveni yeniden tesis etmemiz gerektiğini anlıyorum, ben yılmam.

TRUSS: ÖNÜMÜZDE DAHA PARLAK GÜNLER VAR

Eski İngiltere Başbakanı Liz Truss Downing Street'te yer alan Başbakanlık Ofisi'nin önünde konuştu. Truss yaptığı konuşmasında, İngiltere'yi daha parlak günlerin beklediğini söyleyerek, "Ülkemiz bir fırtınada savaşmaya devam ediyor. Ama ben Britanya'ya inanıyorum. İngiliz halkına inanıyorum. Ve önümüzde daha parlak günlerin olduğunu biliyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Truss Romalı filozof Seneca'nın sözlerine atıfta bulunarak, "Başbakanlık dönemimden bu yana, cesur olmamız ve karşılaştığımız zorluklarla yüzleşmemiz gerektiğine her zamankinden daha fazla inandım. İşler zor olduğu için cesaret edemiyoruz. Cesaret edemediğimiz için de daha zor oluyorlar" dedi.

Liz Truss, Rishi Sunak'ın yeni Başbakan seçilmesinin ardından Başbakanlık görevini devretmek için Buckingham Sarayı'na gitmek üzere Downing Street’ten ayrıldı.