Dünya Robot ajan devrimi

Robot ajan devrimi

Paylaş
Robot ajan devrimi

ABD istihbarat teşkilatı CIA, kendi yapay zeka robotunu geliştiriyor. Ajanlar da istihbarat yeteneklerini geliştirmek için yapay zekadan hem faydalanacak hem de onunla rekabet etmek zorunda kalacaklar.

ABD'nin merkezi istihbarat teşkilatı CIA, internetteki yararlı ipuçlarını ve potansiyel güvenlik tehditlerini taramak için kendi yapay zeka robotunu kullanacak. ChatGPT olarak bilinen sohbet botunun istihbarat amaçlı bir versiyonunu tasarlıyor. Bu yapay zeka programı ABD hükümetinin 18 istihbarat kurumunda yaygınlaştırılacak. Bu adım aslında Çin'in yapay zekaya hükmetme yarışında bir hayli ilerlemiş olmasından korkulduğu için atılıyor. Çin, 2030'a kadar yapay zeka teknolojisinde küresel lider olmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

BİLGİNİN KAYNAĞINA ERİŞİM

Çin, 2021'de, henüz ChatGPT teknolojisi bile yokken suçlamaları yüzde 97 doğruluk oranıyla tespit edebilen bir 'savcılık' yapay zeka programı geliştirmişti. CIA'in yapay zeka programı, internette görüntülenen herhangi bir bilginin orijinal kaynağına erişme imkanı sağlayacak. Bu sohbet robotu, ajanların işini hem kolaylaştıracak hem de zorlaştıracak. Bu robot kamuoyu kullanımına açık olmayacak. Ancak programın hacklenme riskinin de ayrı bir güvenlik tehdidi yaratmasından endişe ediliyor.