Dünya Robotik hastane

Robotik hastane

Paylaş
Robotik hastane

Dünyanın en yüksek teknolojili hastanesinde bir robot vizite çıkıyor, yapay zeka kanseri tespit ediyor ve gebelere uzaktan ultrasonla bakılıyor.

İsrail Tel Aviv’deki Sheba Tıp Merkezi, ileri seviye teknolojiyi kullanarak tedavi hizmetleri sunuyor. Hastanedeki 60 bin Sterlin (2 milyon TL) değerindeki uzaktan kontrol edilebilen robot doktor, yoğun bakım hastalarını ziyaret ediyor.

Haberin Devamı

Doktorlar başka ülkedeyken bile komut vererek hasta verilerini robottaki monitörle takip edebiliyor. Arama yaptıklarında yüzleri robotun ekranında beliriyor ve hastalarla görüntülü konuşabiliyorlar. Robotu acil durumda hasta kontrolüne gönderebiliyorlar. Buna göre hastaneye gitmeleri gereken bir durum olup olmadığını anlıyorlar.

‘Geleceğin hastanesi’ olarak görülen merkezde kalp ameliyatı öncesi yoğun bakımdaki sekiz günlük Yusuf Bebek’e de robot refakatçilik edebildi.

 

 

YÜZDE 24 ARTIŞ

Hastanede verilebilen teknolojik diğer hizmetler şöyle:

  • Yapay zeka, radyoloji departmanlarının bir parçası. Tetkin sonuçlarında doğruluğu yüzde 24 arttırdı. Bu oran, İngiltere’de yılda 1 milyon iş gününe denk geliyor.
  • Akıllı telefonlara takılabilen bir sensör cihazıyla gebelere uzaktan ultrasonla bakılabiliyor. Yüksek riskli gebeler bu sayede takip edilebiliyor.
  • Cerrahlar sanal gerçeklik (VR) gözlükleri kullanarak ameliyatlara girebilmek için eğitim alıyor. Hayat kurtarma pratiği yapacakları bir simülasyon binası açılıyor.
  • Ayrıca ülkede geliştirilen bir yapay zeka sisteminden, meme kanserini mamogramdan teşhis etmede faydalanıyorlar.