Dünya Rumeysa sözünü tuttu! İngiliz basınında manşet

Rumeysa sözünü tuttu! İngiliz basınında manşet

Paylaş
Rumeysa sözünü tuttu! İngiliz basınında manşet

Dünyanın en uzun kadını olan 25 yaşındaki Rumeysa Gelgi, 3 dünya rekorunu daha kırdı. Farklı olmayı sevdiğini söyleyen Gelgi, aylar önce verdiği sözü yerine getirdi.

POSTA.COM.TR-Weaver sendromu rahatsızlığı nedeniyle doğuştan itibaren hızla uzayan Rumeysa Gelgi, 2014 yılında tam 2 metre 13,5 santim boyu ile dünya rekoru kırdı. Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazanan Gelgi, dünyanın en uzun kadını oldu.

Haberin Devamı

SULTAN'IN TEKLİFİNE OLUMLU DÖNÜŞ

Dünyanın en uzun kadını ünvanlarının yanında 'dünyanın en büyük eli, en uzun parmakları ve sırtına sahip kadın' olan Gelgi, geçtiğimiz aylarda 2 metre 51 santimetrelik 'dünyanın en uzun erkeği' olan Sultan Kösen'den bir teklif gelmişti. 'Türkiye'yi birlikte tanıtalım' çağrısına olumlu yanıt veren Rumeysa, sözünü tuttu.

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Rumeysa Gelgi, yine Guinness Rekorlar Kitabı'na göre 2 metre 51 santimetrelik boyu ile 'dünyanın en uzun boylu erkeği' olan Sultan Kösen'e büyük saygı duyduğunu söyleyerek, "Kendisiyle elbette Guinness World Records kapsamında çalışmayı çok isterim. Bunun için uygun fırsat ve davetler olursa neden olmasın?" diye konuşmuştu.

Haberin Devamı

3 DÜNYA REKORU BULUNUYOR

Gelgi, 24,93 santimetre ile 'dünyanın en büyük eline sahip kadını', 11,2 santimetre ile 'dünyanın en uzun parmaklarına sahip kadını' ve 59,90 santimetre ile 'dünyanın en uzun sırtına sahip kadını' unvanlarını aldı.

Bugüne kadar yurt dışına çıkmadığını belirten Rumeysa Gelgi, omurgasında bulunan platin nedeniyle oturma güçlüğü yaşadığını söyledi. Her yere oturamadığını da anlatan Gelgi, "Benim uçak ile yurt dışına çıkabilmemin tek seçeneği; bir sedye üzerinde seyahat etmek. Maalesef bu da oldukça külfetli bir opsiyon. Bu sebeple şartlar yerine getirildiğinde elbette isterim" dedi.

İNGİLİZ BASININDA MANŞETTE

Bu açıklamanın ardından üçüncü dünya rekorunu da elde eden Rumeysa Gelgi, İngiliz basınında ön sıralarda gündeme geldi.

İngiliz Gazetesi DailyStar, Gelgi'yi 'Farklı olmayı seviyorum' sözleri ile manşete taşıdı. Haberde Gelgi'nin cesaretine ve ilham kaynağı oluşuna dikkat çekildi.

İngiliz TheSun ise yine aynı başlıkla Rumeysa Gelgi'yi manşete taşıdı.

İlham kaynağı olmak istediğini belirten Gelgi, "Ciddi fiziksel farklılıklar ile dünyaya geldim. Bu farklılıkların mümkün olduğu kadarının da tanınmasını ve kutlanmasını istedim.Umuyorum ki; bu yaptığım görünür farklılıklara sahip her birey için bir ilham kaynağı olur. Kendilerini oldukları gibi kabul etme yönünde. Kendilerini oldukları gibi kabul ettiklerinde dünyanın da onu kabul ettiğini, bu şekilde göstermiş oluyorum. Motivasyonum tamamıyla buydu" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı