DünyaRus komutan gözaltında! Putin orduya neşteri vurdu

Rus komutan gözaltında! Putin orduya neşteri vurdu

Paylaş
Rus komutan gözaltında! Putin orduya neşteri vurdu

Rusya Savunma Bakanlığı Personel Dairesi Başkanı Yury Kuznetsov, yüksek miktarda rüşvet aldığı şüphesiyle gözaltına alındı. Kuznetsov'un kamet ettiği yerlerde yapılan aramalarda 100 milyon ruble değerinde nakit ve döviz cinsinden para ele geçirildi.

Tüm dünyanın takip ettiği Rusya-Ukrayna savaşında gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. İlkbaharın gelmesiyle taarruza geçen Rus işgal ordusu doğu cephesinde ilerliyor, Ukraynalılar son günlerde birçok köyü kaybetti. Rus birlikleri, Ukrayna'nın 2022 yazı biterken yıldırım baskınla geri aldığı Harkov çevresinde de Cuma günü sürpriz bir saldırı başlattı.

Haberin Devamı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bugün Ukrayna'nın başkenti Kiev'e sürpriz bir ziyaret gerçekleştiriyor. Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy, Blinken'la görüşmesinde Rusya sınırındaki Harkov'un hava savunma sistemlerine ihtiyaç duyduğunu söyledi. ABD'nin bir numaralı diplomatı Blinken ise, Kiev yönetiminin aylardır beklediği askeri yardımın şu an yolda olduğu bilgisini verdi.

Rus işgalcilerin sınırı geçmesiyle bütün gözler bir kez daha Harkov'a çevrilmiş durumda. Uluslararası haber ajansı AFP, Ukrayna'nın en büyük ikinci şehri Harkov yakınlarından tahliye edilen sivillerin fotoğraflarını servis ediyor. Kısa süre içerisinde Rusya sınırına yakın köyler ve yerleşimlerden tahliye edildi.

Rus komutan gözaltında Putin orduya neşteri vurdu

ŞOYGU GÖREVİNDEN ALINDI

Haberin Devamı

Rusya tarafında ise beşinci dönemine resmen başlayan ve yıllardır yanından ayırmadığı Savunma Bakanı Sergey Şoygu'yu görevden alan Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sürpriz hamlesi, gündemin en tepesinde. BBC Rusya Editörü Steve Rosenberg, Şoygu'nun koltuğundan olmasını "Putin'e yakın olmak, birlikte balığa ya da ava çıkmak, mantar toplamak... Bunların hiçbiri işinizin garanti olduğu anlamına gelmiyor" cümlesiyle yorumladı.

Dahası, Sergey Şoygu'nun yardımcılarından Timur Ivanov'un geçen ay yolsuzluktan gözaltına alınmasını bugün yeni bir tutuklama izledi.

Göz kamaştırıcı lüks hayatını sosyal medyadan sergilemesiyle bilinen Ivanov, Şoygu'nun yardımcısı olmasının yanı sıra Kremlin sözcüsü Peskov'un parti arkadaşıydı. Forbes dergisinin Rusya'nın güvenlik yapılarındaki en zengin adamlardan biri olarak listelediği Timur İvanov, tam da savaşın yirmi altıncı ayının dolduğu gün hapse atıldı.

RUS KOMUTAN TUTUKLANDI

Bugün gözaltına alınan isim ise, Savunma Bakanlığı Ana Personel Müdürlüğü'nün başındaki Korgeneral Yuri Kuznetsov oldu.

Rus komutan gözaltında Putin orduya neşteri vurdu

Rus medyası ilk haberlerinde Moskova'da tutuklanan korgeneral Kuznetsov'un gözaltı gerekçesine yer vermedi, evinde ve ofisinde arama yapıldığı bilgisi paylaşıldı. Mayıs 2023'te Savunma Bakanlığı'ndaki görevine atanan Yuri Kuznetsov'un tutuklanma nedeni ancak bu sabah yayımlanan gazeteler tarafından yazıldı.

Haberin Devamı

Kommersant gazetesi, Savunma Bakanlığı'nın en önemli koltuklarından birinde oturan korgeneral Kuznetsov'un rüşvet suçlamasıyla tutuklandığını bildirdi. Haberde Yuri Kuznetsov'un büyük miktarda rüşvet aldığı vurgulandı.