Dünya Rus konvoyuna sivillerden alkış!

Rus konvoyuna sivillerden alkış!

Paylaş
Rus konvoyuna sivillerden alkış!

Putin'in emriyle 24 Şubat'ta askeri operasyon düzenleyen Rusya'nın Ukrayna'yı işgali dünyanın bir numaralı gündem maddesi olmaya devam ediyor. Son olarak Ukrayna Savunma Bakanlığı'nın paylaştığı görüntüler gündeme bomba gibi düştü.

Putin'in Ukrayna'da savaşmaya giden askerlerini neşelendirmek isteyen Rus halkı, ülkenin batısında sokakları doldurdu. Kursk bölgesindeki insanlar, savaş suçlusu olduğu iddia edilen Vladimir Putin'in, tank ve kamyon konvoyu içinde geçen askerlerini alkışladı ve onlara el salladı. Ukrayna Savunma Bakanlığı, olay mahallinin görüntülerini paylaştı ve bunun işgalin sadece Putin'in savaşı olmadığını gösterdiğini söyledi.

Haberin Devamı

'RUS ASKERLERİNİN UKRAYNALILARI SOYMASINA, TECAVÜZ ETMESİNE VE ÖLDÜRMESİNE MUTLU BAKIYORLAR'

Ukrayna Savunma Bakanlığı'nın sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "Bu onların da savaşı. Sıradan Rusların yaptırımlara maruz kalmaması gerektiği sık sık söylenir. Ne de olsa savaşı başlatan onlar değil Putin. Bu videoda da görüldüğü gibi, Rusya'nın Kursk bölgesi sakinleri, Rus askerlerinin Ukraynalıları soymasına, onlara tecavüz etmesine ve öldürmesine mutlu bir şekilde bakıyor." ifadeleri kullanıldı.

Görüntülerde Ruslar bayrak sallayıp tezahürat yaparken, bir adam sırtında SSCB yani Sovyetler Birliği yazan bir tişört bile giyiyor. Görüntülerde bir çocuğun da, Ukrayna'da savaşmak üzere olan askerlere el sallarken, asker kıyafeti giymiş olduğu dikkat çekti.

Haberin Devamı

RUSYA 9 MAYIS'A KADAR SAVAŞI KAZANMAK İSTİYOR

24 Şubat'ta Ukrayna'yı işgal etmeye başlayan Putin, güçlerini ülkenin daha fazla ayrılıkçı olduğu Ukrayna'nın doğusunda yoğunlaştırıyor. Rusya'nın Moskova'daki yıllık Zafer Günü geçit töreninde kutlayabilmesi için 9 Mayıs'tan önce savaş kazanma girişimi olabilir.

13 KİLOMETRELİK KONVOY

Uydu görüntüleri, doğu Ukrayna'nın kuşatma altındaki bölgelerine doğru ilerleyen büyük bir Rus konvoyunu ortaya çıkardı. Velykyi Burluk kasabasından geçen 13 kilometre uzunluğundaki silah konvoyunu gözler önüne seriyor.

Analistlere göre konvoy, doğu Ukrayna'da Rus kontrolündeki bölgeden geçerek güneye doğru ilerliyor ve Luhansk ve Donetsk bölgelerindeki cephe hatlarına yöneldiğine inanılıyor.

YENİDEN TOPLANIYOR

Rus kuvvetleri, Ukrayna silahlı kuvvetlerinin sert direnişi karşısında geçen hafta Kiev çevresindeki kilit konumlardan çekildi ve Donbas'ta yeni bir büyük taarruz için yeniden toplandığı düşünülüyor.