Dünya Rus ordusuna kötü sürpriz

Rus ordusuna kötü sürpriz

Paylaş
Rus ordusuna kötü sürpriz

Ukrayna ordusu sürpriz bir saldırı ile Donbas’ı kuşatan Rus güçlerinin ikmal hatlarını kesti. Rus ordusu bölgeye yeni birlikler sevk etmeye çalışırken Ukrayna askerleri işgal altındaki topraklarda ilerleyişini sürdürüyor.

Ukrayna ordusu, işgalci Rus güçlerine karşı Herson ve Harkov bölgeleri başta olmak üzere birçok noktada saldırıya geçmişti. Ukrayna askerlerinin ülkenin doğusunda ve güneyinde hızla ilerlediği, özellikle Harkov’un güneyinde stratejik noktaları ele geçirdiği bildirildi. Batılı istihbarat kaynaklarından dün yapılan açıklamalarda, başkent Kiev’in kurtarılmasından bu yana savaşın en önemli başarılarından birinin alındığı kaydedildi. İşgal altındaki topraklarda 50 kilometre ilerleyen Ukrayna askerlerinin Kupiansk’ın kontrolünü ele geçirdiği ve Rus ordusunun ikmal hatlarını kestiği ifade edildi.

Haberin Devamı

Ukrayna askerlerinin düşman hattının 50 kilometre içerisine girdiği kaydedildi.

KRİTİK KENT IZYUM

Moskova’nın Harkov’daki işgal bölgesine atadığı idari yöneticiler de ‘hızlı’ bir saldırı karşısında Rus güçlerinin bazı bölgelerden çekilmek zorunda kaldığını kabul edip düşmanın mümkün olduğunca geciktirilmesi için çaba sarfedildiğini açıkladı. Rus yöneticiler takviye birlikler getirildiğini ve kaybedilen yerlerin yeniden kazanılmasını umduklarını dile getirdi. Rus ordusundan gelen açıklamalarda ise Ukrayna güçlerinin yaklaştığı Izyum kentindeki sivillerin tahliyesine başlandığı kaydedildi. Izyum kenti Rusya’nın ana hedefindeki Donbas’a yönelik kuşatmanın kırılması için kritik önem taşıyor.