Dünya Rus savaş uçağı yerleşim yerine düşmüştü: Pilot böyle bulundu

Rus savaş uçağı yerleşim yerine düşmüştü: Pilot böyle bulundu

Paylaş
Rus savaş uçağı yerleşim yerine düşmüştü: Pilot böyle bulundu

Rusya'nın Krasnodar Bölgesi'ndeki Yeysk kentinde bir savaş uçağı binaya çarptı ve 13 kişiyi öldürdü. Pilotun son anda kendini fırlatması kameralara yansıdı. Uçaktan kurtulan pilot, bir otoparkta bulundu.

Posta.com.tr | Rus ordusuna ait Su-34 jeti Yeysk kentinde bir binaya çarpıp 3’ü çocuk 13 kişiyi öldürmüş, 19 kişiyi de yaralamıştı. Ukrayna’yı bombalamaya gittiği iddia edilen uçağın mühimmatı, binanın avlusunda büyük bir patlamaya neden oldu. Pilot çarpmadan önce kendini uçaktan fırlatmayı başardı. Pilotun yanan binanın yanındaki otoparka düştüğü anların görüntüleri ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Görüntülerde Rus pilotun yerden kalkamadığı ve çevredekilerin yardımına geldiği görünüyor. Pilota ‘Ukrayna füzesiyle mi vurulduğu’ sorulunca ‘Hayır’ dedi.

Pilot şimdi Su-34 jetini yerleşim alanına düşürdüğü için soruşturma ve cezalandırılmayla karşı karşıya. Rus Savunma Bakanlığı, “Uçaktan çıkarılan pilotlardan aldığımız bilgilere göre kazanın nedeni kalkış sırasında uçağın motorlarından birinde çıkan yangın” açıklamasını yaptı.

Rus savaş uçağının düşme anı ortaya çıktı Rusya'nın Krasnodar Bölgesi'ndeki Yeysk kentinde savaş uçağının bir binaya düşmesi sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiği, 19 kişinin de yaralandığı açıklandı. Savaş uçağının düşme anı çevredeki güvenlik kameraları tarafından anbean kayıt altına alındı.

Kazanın gerçekleştiği bölge Ukrayna’nın Mariupol kentine oldukça yakın. Rus medyası yardımcı pilotun da hayatta olduğunu belirtti.

Yanan binadan yaklaşık 68 kişi kurtarılırken 360 kişi tahliye edildi.