Dünya Rus televizyonunda skandal sözler: Kaçıralım

Rus televizyonunda skandal sözler: Kaçıralım

Paylaş
Rus televizyonunda skandal sözler: Kaçıralım

İşgalin başından bu yana dünya çapında ses getiren birçok farklı olayın yaşandığı Rus medyasında, bu kez izleyenlerin kulaklarına inanamadığı bir teklif gündeme taşındı.

Devlet televizyonu Rossiya-1'deki '60 Dakika' programına katılan bir Rus Rus milletvekili, Ukrayna'yı ziyaret eden bir NATO savunma bakanının kaçırılmasını ve Batı'nın Kiev'e ne gibi 'emirler' verdiğinin sorulması için Moskova'ya götürülmesini önerdi.

Haberin Devamı

İlk kez 1993 yılında Rus parlamentosuna seçilen ve iktidardaki Birleşik Rusya partisinin bir mensubu olan Oleg Morozov, Ukrayna'ya Batı'dan silah sağlanmasının Rusya için doğrudan tehdit oluşturduğunu ve Moskova'nın askeri amaçlarını gözden geçirmesini gerektirebileceğini söyledi.

Oleg Morozov, "Kafamda tasarladığım belki de hayali bir komplo var; 'Yakın bir zamanda, bir NATO ülkesinin savunma bakanı Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy ile görüşmek üzere trenle Kiev'e gidecek ama oraya varamayıp, Moskova'da bir yerde uyanacak" diye konuştu.

Milletvekilinin bu sözleri üzerine, Rus televizyon kanallarındaki en Kremlin yanlısı gazetecilerden biri olan sunucu Olga Skabeyeva, gülümseyerek, "Yani, onları kaçıralım mı diyorsunuz?" diye sordu.

Haberin Devamı

Kıdemli siyasetçi Morozov, "Evet. Sonrasında da, kimin ne için hangi emri verdiğini, kimin tam olarak neden sorumlu olduğunu çözerdik. Bu o kadar da olağanüstü bir tablo değil. Artık dünyada yeni kurallar var. Kiev'de toplanan tüm o savunma bakanları Moskova'da uyanmanın nasıl olacağını biraz düşünsünler" dedi.