Dünya Rus turist paylaştı, Ukrayna yerle bir etti

Rus turist paylaştı, Ukrayna yerle bir etti

Paylaş
Rus turist paylaştı, Ukrayna yerle bir etti

Rusya'nın ilhak ettiği Kırım'da tatil yapan Rus turist, hava savunma sistemlerini görünce fotoğraf çektirdi. Sonrasında çektiği fotoğrafı sosyal medya hesabına yükledi. Rus turistin yaptığı paylaşım, Ukrayna birliklerinin işine yaradı. Ukrayna, Kırım'daki Rus hava savunma sistemlerinin yerini Rus turistin paylaşımlarını kullanarak belirledi ve imha etti. Ukrayna Savunma Bakanlığı, sosyal medya paylaşımında Rus turiste alaycı bir şekilde teşekkür ederek çalışmalarına devam etmesi çağrısını yaptı.

Ukrayna, 2014’te Rusya’nın ilhak ettiği Kırım’a bir dizi saldırı düzenlemişti. Saldırıların ardından Kırım’da tatil yapan Rus turistlere ‘evlerinize dönün’ çağrısı yapan Ukrayna, Rusya’ya ait olan hava savunma sistemini yerle bir etti. Ancak bunu yaparken bir Rus turistin paylaşımından faydalandı. Ukrayna Savunma Bakanlığı, Twitter’dan yaptığı paylaşımda Rusya’ya ait hava savunma sisteminin yakınında fotoğraf çekilen ve bu fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşan Rus turiste alaycı bir şekilde teşekkür etti. Zira Rus turistin paylaşımı, Kırım’daki Rus hava savunma sisteminin yerini apaçık belli ediyordu.

Haberin Devamı

Ukrayna Savunma Bakanlığı Twitter'da yaptığı paylaşımda, "Belki de Rus turistlere çok sert davranıyoruz. Bu adam gerçekten yardımcı oldu" dedi. Bakanlığın paylaştığı mesajda arka planda Rus S-400 hava savunma sistemi ile sahilde duran Speedo şortlu yaşlı bir Rus turistin fotoğrafı yer aldı.

Rus turist, Kırım tatili boyunca Rusya’nın Facebook’u olarak bilinen VKontakte'ye fotoğraf yüklemiş ve yerini apaçık belli etmişti. Ukrayna Savunma Bakanlığı, Rus adama alaycı bir şekilde 'Teşekkürler ve çalışmalarınıza devam edin’ dedi.

Konum, Rusya'nın Sivastopol valisi Mihail Razvozhayev'in bölgedeki hava savunma sistemlerinin faaliyet raporlarıyla örtüşüyor. Aynı savunma sisteminin temmuz ayı sonunda çekilen görüntüleri de birbiriyle örtüşüyordu.

Haberin Devamı

ART ARDA SALDIRI

Ukrayna Savunma Bakanı, Kırım'da birbiri ardına meydana gelen saldırılarla ilgili konuştu. Savunma Bakanı Oleksii Reznikov hafta sonu yaptığı açıklamada, patlamalardan Ukrayna özel kuvvetleriyle birlikte çalışan bir 'direniş gücünün' sorumlu olduğunu söyledi.

RUSYA'DAN GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

Öte yandan, Kırım'daki Rus güçlerine yönelik gerçekleştirilen saldırılar, Moskova yönetimini yeni kararlar almaya zorladı. Batı medyasına göre Rusya, Karadeniz filosunun komutanını değiştirdi.

2019 yılından beri Rusya’nın Karadeniz filosunu komuta eden Amiral Igor Osipov görevden alındı. Yerine ise Koramiral Viktor Sokolov getirildi.

Yapılan bu değişiklik, Rusya’nın Ukrayna’daki ilerleyişinin yavaşladığı ve Ukrayna güçlerinin Kırım’a karşı taarruz başlattığı şeklinde yorumlanıyor.