Dünya Rusya Lviv'i vurdu! 4 ölü, 34 yaralı

Rusya Lviv'i vurdu! 4 ölü, 34 yaralı

Paylaş
Rusya Lviv'i vurdu! 4 ölü, 34 yaralı

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşta, Rus ordusu Lviv şehrinde binaları hedef alan bir saldırı düzenledi. Saldırı sonucunda 4 kişi hayatını kaybederken 34 kişi de yaralandı.

Rusya, Ukrayna’nın batısındaki Lviv kentine füze saldırısı düzenledi. Saldırıda, bir apartman ağır, onlarca bina da ufak çaplı hasar gördü. Lviv Bölge Valisi Maksym Kozytskyi, saldırıda 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 34 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Haberin Devamı

Lviv Bölge Valisi Kozytskyi, resmi Telegram hesabından yaptığı açıklamada, “Lviv bölgesinde gece saatlerinde füze saldırısı düzenlendi. Kalibr tipi füzeler, Karadeniz’den atıldı. Saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti, 34 kişi de yaralandı. Yaklaşık 30 bina ve 50’den fazla araba hasar gördü” ifadelerini kullandı.

Rusya, Lviv’i vurdu: 4 ölü, 34 yaralı

ZELENSKİ: CEVAP VERİLECEK

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, sosyal medya hesabından saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Lviv. Rus teröristlerin gece saldırısının sonuçları. Maalesef yaralılar ve ölüler var. Yakınlarına başsağlığı diliyorum. Düşmana kesinlikle bir cevap verilecektir. Somut bir cevap” dedi.