Dünya Rusya Savunma Bakanı Şoygu Kuzey Kore'yi ziyaret edecek

Rusya Savunma Bakanı Şoygu Kuzey Kore'yi ziyaret edecek

Paylaş
Rusya Savunma Bakanı Şoygu Kuzey Kore'yi ziyaret edecek

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu bu hafta içinde Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang'a gidecek.

Dünya basınının 'Son dakika' koduyla geçtiği gelişmede, Rusya Savunma Bakanı Şoygu'nun Kuzey Kore'de temaslarda bulunmak için başkent Pyongyang'a gideceği duyuruldu. Kuzey Kore devlet medyası tarafından yapılan açıklamada Şoygu'nun Kore Savaşı'nın yıldönümü kapsamında ülkeye geleceği bildirildi. Kuzey Kore Merkez Haber Ajansı ise konuyla ilgili 'Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu liderliğindeki askeri bir heyet Kuzey Kore'ye bir tebrik ziyaretinde bulunacak' denildi.

Haberin Devamı

WAGNER AYAKLANMASINDA ŞOYGU DETAYI

Wagner lideri Yevgeny Prigojin ile Şoygu arasındaki devam eden 'rekabet' geçtiğimiz ay patladı. Ukrayna'da savaşan askerlerinin Rus ordusu tarafından bombalandığını belirten Prigojin, Rusya Savunma Bakanı Şoygu'nun istifasını istedi ve ordusuyla birlikte Moskova'ya doğru yola çıktı.

Aslında Şoygu ve Prigojin arasındaki bu çekişme Şubat ayına dayanıyor. O dönemde Prigojin, Wagner grubuna gerekli maddi desteğin verilmediğini bildirmiş ve askerlerine silah ve mühimmat sağlanmadığını iddia etmişti. Prigojin Şoygu'yu ise 'vatan haini' olarak nitelendirmişti.

Şoygu, Wagner'in Moskova'ya yürümesinden bir hafta sonra yaptığı açıklamada, askerlerin vatanlarına bağlı olduğu ve taraf değiştirmediklerini belirterek Prigojin'in amaçlarına ulaşamadığını söyledi.

Haberin Devamı