Dünya Rusya'da bir dönem sona erdi! McDonald's...

Rusya'da bir dönem sona erdi! McDonald's...

Paylaş
Rusya'da bir dönem sona erdi! McDonald's...

32 yıl önce Sovyetler Birliği dağılırken girdiği Rusya'dan çekilen dünyaca ünlü fast food zinciri McDonald's yerine Rus bir taklidi açıldı. Rus restoranının önünde uzun kuyruklar oluşması, McDonalds'ın ilk açıldığı günleri hatırlattı. 1990’da Moskova’da açılan McDonald’s şubesi önünde uzun kuyruklar oluşmuştu.

Sovyetler Birliği’nin dağılma sürecinde ABD’li yiyecek zinciri McDonald’s tarafından Moskova’da şube açılması Soğuk Savaş’ın bitişinin sembollerinden biri haline gelmişti. Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’ya saldırmasının ardından ise McDonalds 32 yıl sonra Rusya’dan çıkma kararı almıştı. McDonalds ülkedeki restoranlarını Rus iş insanı Aleksandr Govor’a satmıştı. McDonald’s restoranları, yeni bir marka şeklinde dün yeniden kapılarını açtı.

Haberin Devamı

McDonald’s restoranlarının ülkedeki yeni ismi ‘Vkusno i toçka’ (Lezzetli ve işte o kadar) olurken, restoranlardaki McDonald’s logoları ve McDonald’s şirketine ait ürün isimleri değiştirildi. Rusya genelinde açılan restoranlara gençlerin yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

ADI FARKLI ŞEKLİ AYNI

McDonalds yerine açılan ‘Vkusno i toçka’ restoranlarında yeni logolar kullanılsa da paket tasarımlarından ürünlerin içeriğine kadar neredeyse her şeyin eskisiyle aynı olduğu görüldü.

KENDİNİ RESTORANIN KAPISINA ZİNCİRLEMİŞTİ

McDonalds'ın Rusya'dan çekilme kararından Rusya yönetimini sorumlu tutan ünlü Rus Ressam Nikas Safronov’un oğlu Luka Zatravkin kendisini başkent Moskova’daki Puşkin Meydanı’nda bulunan fast food restoranının şubesinin kapılarına kelepçelemişti.

Haberin Devamı

Zatravkin ardından polis tarafından gözaltına alınmıştı.