Dünya Rusya'da okula silahlı saldırı

Rusya'da okula silahlı saldırı

Paylaş
Rusya'da okula silahlı saldırı

Rusya'da bir okula düzenlenen silahlı saldırıda 13 kişi hayatını kaybetti, 23 kişi yaralandı. Hayatını kaybedenlerin 9'unun çocuk olduğu açıklandı. Ölen saldırganın tişörtünün üzerinde Nazi sembolü bulunduğu belirtildi.

Rusya İçişleri Bakanlığı, ülkenin orta kesiminde yer alan İjevsk şehrinde bir okula silahlı saldırı düzenlendiğini açıkladı. Moskova'nın doğusundaki Izhevsk'teki saldırının ders sırasında gerçekleştiği, siyah giyimli 'kimliği belirsiz' erkeğin sınıfa dalarak ateş açtığı yer aldı. Saldırıda 13 kişi hayatını kaybederken 23 kişinin yaralandığı belirtildi. Hayatını kaybedenlerin 9'unun çocuk olduğu belirtildi. 

Haberin Devamı
Rusya'da okula silahlı saldırı düzenlendi Rusya'da bir okula düzenlenen silahlı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı.

Resmi açıklamaya göre, saldırgan intihar etti. İçişleri Bakanlığı'nın basın servisi, polis ekiplerinin saldırganın cesedini bulduğunu aktardı.

Gizli servis ve özel polis kuvvetlerinin yanı sıra ambulansların da okula geldiği belirtiliyor. Udmurtia bölge valisi Alexander Brechalov, okuldaki öğrencilerin tümünün tahliye edildiği bilgisini verdi.

ÖLÜ SAYISI ARTTI, EN AZ 7'Sİ ÇOCUK

Saldırıda ölenlerin sayısının 13'e yükseldiği belirtildi. Ölenlerin ise en az 7'sinin çocuk olduğu ortaya çıktı.

KREMLİN'DEN AÇIKLAMA

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'ya bağlı Udmurtya Cumhuriyeti'nin başkenti İjevsk kentinde 13 kişinin hayatını kaybettiği okul saldırısı hakkında açıklama yaptı. Saldırının Neo-Nazi bir örgüte üye olan kişi tarafından gerçekleştirildiğini söyleyen Peskov, "Görünüşe göre Neo-Nazi bir örgüte bağlı olan şahıs tarafından işlenen insanlık dışı bir terör saldırısı. Putin, hayatını kaybedenler için derin üzüntü duyuyor. Bölge başkanına ve eğitim bakanına gerekli talimatlar verildi. Doktorlar, psikologlar ve Acil Durumlar Bakanlığı görevlileri bölgeye yönlendirildi. Maalesef dünyanın başka ülkelerinde de bu tür trajedilerin yaşandığını biliyoruz. Ancak bu bizim için bahane olamaz. Gerekli önlemleri alacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

ÜZERİNDE NAZİ SEMBOLÜ VARDI

Rusya Soruşturma Komitesi, saldırganın kimliğini yayınladı. Siyah giyinen ve üzerinde Nazi sembolü olan saldırganın 34 yaşındaki Artyom Kazantsev olduğu belirtildi. 

Rusya Ulusal Muhafızları, Kazantsev'in gerçek mermi ateşlemek için uyarlanmış iki kurusıkı tabanca kullandığını söyledi. Silahların kayıtlı olmadığı ifade edildi. 

Olayla ilgili olarak çok sayıda cinayet ve yasa dışı silah bulundurma suçlarından adli soruşturma başlatıldı.