Dünya Rusya’dan Kırım Köprüsü açıklaması! ‘Saldırı geri püskürtüldü’

Rusya’dan Kırım Köprüsü açıklaması! ‘Saldırı geri püskürtüldü’

Paylaş
Rusya’dan Kırım Köprüsü açıklaması! ‘Saldırı geri püskürtüldü’

Moskova, son dönemde sıklıkla Ukrayna tarafından hedef alınan Kerç Boğazı Köprüsü'nün bu kez üç insansız deniz aracıyla vurulmak istendiğini bildirdi.

Rusya, Ukrayna'nın Kırım Köprüsü'nü hedef alan Ukrayna'ya ait üç insansız deniz aracını püskürttüğünü açıkladı.

Haberin Devamı

Rus Savunma Bakanlığı'nın Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, "2 Eylül'de Moskova saatiyle 02.20 sularında üçüncü Ukrayna insansız deniz aracı Karadeniz'de imha edilmiştir" denildi. Açıklamada, drone'ların 'Kırım Köprüsü'ne saldırı düzenlemek üzere Kiev rejimi tarafından gönderildiği' belirtildi. Bir drone'un da Cuma günü imha edildiği ifade edildi.

Milliyet’in haberine göre, 2014'te Rusya tarafından ilhak edilen Kırım'ı geri almak isteyen Ukrayna, Kırım ile Rus anakarası arasında yer alan stratejik önemdeki köprüyü daha önce de defalarca hedef aldı. Son zamanlarda ise bu saldırıların yoğunluğu arttı. Temmuz ayında gerçekleştirilen bir saldırı karayolu trafiği ve trenler olmak üzere iki kısımdan oluşan köprünün karayolu kısmında ağır hasara yol açmıştı.

Haberin Devamı

Beş yıl önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından bizzat açılışı yapılan köprü, Ukrayna'da savaşan Rus ordusuna askeri teçhizatın ulaştırılması bakımından da önem taşıyor. Yanı sıra, Rusya'nın bölgedeki en prestijli projesi olarak biliniyor.

RUS TOPRAKLARINDAN İLK İHA SALDIRISI

Kırım Köprüsü'ne gerçekleştirilen saldırıdan kısa süre önce Ukrayna, ilk kez Rusya topraklarından bir drone saldırısı yapıldığını duyurdu. Ukrayna askeri istihbarat şefi Kyrylo Budanov Cuma günü yaptığı açıklamada, Kiev'e ait insansız hava araçlarının Rusya'dan Pskov kentindeki havaalanına fırlatıldığını söyledi.

Çarşamba gecesi düzenlenen saldırıda iki IL-76 askeri nakliye uçağı imha edildi, diğer ikisi ağır hasar gördü. Budanov, alsırının Ukrayna askeri istihbaratı tarafından mı Rus partizanlar tarafından mı gerçekleştirildiğine dair ise bilgi vermedi.