Dünya Sahada dehşet

Sahada dehşet

Paylaş
Sahada dehşet

ABD'de önceki akşam oynanan Cincinati Bengals-Buffalo Bills Amerikan futbolu maçında rakibini durdurmaya çalışan Bills oyuncusu Damar Hamlin göğsüne aldığı darbe nedeniyle kalp krizi geçirdi. 24 yaşındaki oyuncunun duran kalbi sahada yapılan ilkyardımla çalıştırıldı. Yaşam destek ünitesine bağlanan oyuncunun durumu kritik.

ABD Ohio’da önceki akşam oynanan Cincinati Bengals-Buffalo Bills Amerikan futbolu maçı sırasında korkunç bir olay meydana geldi. Bufallo Bills oyuncusu Damar Hamlin (24), rakibi Tee Higgins’i engellemek isterken göğsüne darbe aldı. Tee Higgins’i düşürüp oyunun durmasını sağlayan Damar Hamlin, ayağa kalktıktan 3 saniye sonra bilinci kapalı bir şekilde yere yığıldı. Sahaya giren ambulansla hemen müdahale eden sağlık ekipleri, oyuncunun kalp krizi geçirdiğini belirledi. Oyuncunun formasını kesen sağlık ekipleri, hem kalp masajı yaptı hem de şok cihazıyla kalbe elektrik verdi.

Haberin Devamı

9 DAKİKALIK MÜDAHALE

Maç tatil edilirken sahada yapılan 9 dakikalık ilkyardım müdahalesiyle oyuncunun kalbi yeniden çalıştırıldı. Damar Hamlin hemen hastaneye kaldırıldı. Fakat kendi başına nefes alamıyordu. Suni komaya sokulan oyuncu, yaşam destek ünitesine bağlandı. Oyuncunun durumunun kritik olduğu bildirildi. Göğsüne vurduğu darbeyle Damar Hamlin’in kriz geçirmesine yol açan Tee Higgins sosyal medyada “Senin için dua ediyorum kardeşim” mesajı paylaştı.

‘ÇOCUK ANNE’NİN YILDIZ ÇOCUĞU

Annesi Nina Hamlin (40), oğlu Damar Hamlin’i 16 yaşında dünyaya getirmişti. Bekar bir annenin çocuğu olarak büyüyen Damar Hamlin, ailesiyle çok yakındı. Üniversite hayatında bile annesinden uzaklaşmamak için evinin yakınındaki Pittsburg Üniversitesi’ni tercih etmişti. Olay sırasında stadyumda olan Nina Hamlin’in oğlunu taşıyan ambulansla hastaneye gittiği öğrenildi.

Haberin Devamı

3 MİLYONLUK BAĞIŞ

Sezonluk 825 bin dolar maaş alan Damar Hamlin, Aralık 2020’de ihtiyacı olan çocuklara oyuncak alınması için internette bağış kampanyası başlatmıştı. Kampanyanın hedefi 2 bin 500 dolar toplamaktı. 2 yıl boyunca çok az bağış toplanmıştı. Ancak önceki gece oyuncunun sahada kalp krizi geçirmesinin ardından kampanyada toplanan bağış miktarı bir anda 3 milyon dolara ulaştı.