Dünya Sahte hesapları silecek

Sahte hesapları silecek

Paylaş
Sahte hesapları silecek

Elon Musk'ın Twitter'ı satın alması tüm dünyaya büyük yankı uyandırdı. Şirketin iç yazışmaları basına sızdı.

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk’ın 44 milyar dolara Twitter’ı satın almasının ardından şirket personelinin iç yazışmaları basına sızdı. Buna göre; personele Elon Musk’ın satın alma süreci tamamlanana kadar 6 ay işte kalma garantisi verildi. Ondan sonra ne olacağı ise bilinmiyor. Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey’in sahip olduğu 18 milyon hisse sayesinde satıştan 928 milyon dolar alacağı açıklandı.

Haberin Devamı

Jack Dorsey

ÜCRETLİ ÜYELİK

“Twitter’da artık kimlik doğrulaması olacak. Anonim hesap istemiyorum” diyen Elon Musk’ın Twitter’da kontrolü ele geçirmesinin ardından öncelikle ‘bot’ olarak nitelenen sahte hesapların tamamının silinmesi bekleniyor. Bot hesapların silinmesi birçok ünlü ismin milyonlarca takipçi kaybedeceği anlamına geliyor.

Elon Musk sitede reklamı kaldırmayı ve ‘Blue’ adıyla ücretli premium üyelik kurmayı hedefliyor. Üyelik ödemesi kripto para Dodgecoin ile yapılabilecek. Elon Musk ayrıca Twitter algoritmasını siteye güveni artıracak şekilde yeniden düzenlemeyi planlıyor.

TRUMP DÖNECEK Mİ?

6 Ocak 2021’de ABD Kongresi’ne düzenlenen baskının ardından dönemin ABD Başkanı Donald Trump’ın Twitter hesabı ‘şiddet olaylarını tetiklediği’ gerekçesiyle 9 Ocak 2021’de kalıcı olarak kapatılmıştı. Elon Musk’ın “Twitter’da her fikre yer var” açıklaması, Trump’ın hesabının tekrar açılacağı iddialarına yol açtı. Trump ise Twitter’a dönmeye niyetinin olmadığını, kendi kurduğu uygulama Truth Social’daki hesabını 7 gün içinde kullanmaya başlayacağını açıkladı.

Haberin Devamı