Dünya Sahtekarın gizemli kayboluşu

Sahtekarın gizemli kayboluşu

Paylaş
Sahtekarın gizemli kayboluşu

ABD’de 100 milyon dolarlık sahtekarlıktan hakkında dava açılan doktor, duruşmaya bir hafta kala bir tekne kazası sonrası sırra kadem bastı.

ABD'nin New York kentinde fizik tedavi uzmanı olarak görev yapan doktor Marvin Moy'un adı ülkenin en büyük sağlık sahtekarlıklarından birine karıştı. Yargılanıyordu. Zira kendisine getirilen kazazede hastalara ihtiyaçları olmayan elektromanyetik testler ve tedaviler yaptırıyordu.

Haberin Devamı

Maliyeti yüksek olan bu testler ile sigorta şirketlerine fazla fatura kesiyordu. Bu sayede 13 yılda 100 milyon dolar kazanmıştı. Ancak bazı hastalar durumu fark edip itiraz etmeye başladı. Soruşturma açıldı.

RÜŞVET TEZGAHI

Savcılık, Moy ve bir suç ortağının acil yardım hattı 911 operatörlerine, hastane personellerine ve kazalara şahit olan bazı insanlara da 'sus payı' olarak rüşvet verdiğini belirledi. Hakkında 30 yıl hapis isteniyordu. 19 Ekim'de duruşması vardı. Ancak Moy'dan 13 Ekim'de kendi teknesinde bir arkadaşı ile balığa çıktıktan sonra bir daha haber alınamadı.

Tekne battı. Arkadaşı bulundu. Doktor Moy kayıp. Balıkçılığa meraklı olduğu bilinen doktor için arama çalışmaları sürüyor. Ancak duruşmadan bir hafta önce kaybolması şüpheli bulunuyor.

Haberin Devamı