Dünya Saldırıda ölen öğretmenin çocuklarına 2.4 milyon dolar

Saldırıda ölen öğretmenin çocuklarına 2.4 milyon dolar

Paylaş
Saldırıda ölen öğretmenin çocuklarına 2.4 milyon dolar

Teksas eyaletinde 19'u çocuk 21 kişinin can verdiği silahlı okul saldırısının ardından, saldırının gerçekleştirildiği Uvalde kasabasında hayatını kaybedenler için anma törenleri düzenlendi. Birçok noktadan katliam bölgesine giden Amerikallar dua etti, ilahiler okudu. Anma etkinliğine katılanlar,, alkol satışında olduğu gibi silah satışlarında da kısıtlamalar getirilmesi gerektiğini savundu. Öldürülen öğretmen Irma Garcia ve üzüntüsüne dayanamayan eşinden sonra öksüz ve yetim kalan dört çocuğu için 2.4 milyon dolar toplandı.

ABD’nin Teksas eyaletine bağlı Uvalde kentinde Salvador Ramos’un (18) ilkokulda katlettiği 19 çocuk iki öğretmen için anma törenlerine ülkenin dört bir yanından insan akını yaşandı. Daha önceki silahlı saldırılarda yakınlarını kaybedenler, Uvalde kurbanlarının ailelerine destek olmak için bölgeye gitti. Ölen 21 kişinin 175 bin dolar tutan cenaze masraflarını gizemli bir bağışçı üstlendi.

Haberin Devamı

GERİDE 4 ÇOCUKLARI KALDI

Saldırıda ölen öğretmen Irma Garcia (46) ve acısına dayanamayıp iki gün sonra kalp krizinden ölen eşi Joe Garcia’nın (50) arkada kalan dört çocuğu için bağış kampanyası başlatıldı. 2.4 milyon dolar toplandı.

Ramos’un katliam öncesi vurduğu anneannesi Celia için de yardım fonu oluşturuldu. Ramos’un annesi Natalie’nin oluşturduğu fona sadece 350 dolar bağışlandı. 

Saldırgan Salvador Ramos'un ablası Marisabelle Ramos'un (21) ABD Donanması'nda yer aldığı ortaya çıktı.

MÜDAHALE UYGULAMASINI İHLAL ETTİLER

Teksas polisinin saldırıya müdahale uygulamasını ihlal ettiği belirlendi.Eyalet yasalarına göre ilk hedef saldırganın silahsız hale getirilmesiydi. Bunun için de doğrudan saldırganı rahatsız etmeleri gerekiyordu. Polislerin koridorda bekleyerek bu yasaya uymadığı açıklandı.

Haberin Devamı

Üstelik içeriden çocukların polisi aramasına rağmen polisin 1 saate yakın beklemesinin hesabının sorulması bekleniyor.