DünyaSaldırıyı geçersiz kılacak istihbarat! Hamas lideri Refat'ta değil

Saldırıyı geçersiz kılacak istihbarat! Hamas lideri Refat'ta değil

Paylaş
Saldırıyı geçersiz kılacak istihbarat! Hamas lideri Refat'ta değil

İsrail’in 7 Ekim’de başlattığı Gazze saldırılarında ölü sayısı 35 bini aşarak 35 bin 91’e yükseldi. Birçok ülkenin tepkisine rağmen İsrail’in Mısır sınırındaki Refah’a operasyonu devam ediyor.

Ancak ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times dün Hamas lideri Yahya Sinwar’ın sanıldığı gibi Refah’ta değil halen Han Yunus’taki tünellerde saklanıyor olabileceğini yazdı. İsrail’in Refah operasyonunun en önemli gerekçesi; Sinwar’ın Refah’ta gizlendiği iddiasıydı. New York Times’ın haberi, İsrail’in Refah saldırısı için en büyük gerekçesini ortadan kaldırdı. Sinwar 2011’de İsrailli asker Gilad Şalit’e karşı serbest bırakılan 1027 Filistinliden biriydi.

Haberin Devamı

YARDIMDA KESiNTi YOK

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail’in Refah’a operasyonu sürdürmesi durumunda silah yardımı göndermeyeceğini açıklamıştı. ABD’nin İsrail Büyükelçisi Jack Lew dün “Ulusal güvenlik muhtırası incelemesinde ABD’nin İsrail’e yaptığı yardımda herhangi bir kesinti olmayacağı sonucuna vardık” dedi. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant dün Gazze’deki savaşın tutsaklar serbest bırakılana ve Hamas yönetimi ile askeri birlikleri ortadan kaldırılana kadar devam edeceğini söyledi. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze Şeridi’nin kuzeyinde Batı Erez geçidinin açıldığını ve buradan onlarca insani yardım kamyonunun geçiş yaptığını duyurdu