Dünya Savaşın sembollerinden biri olmuştu... Mariana doğum yaptı!

Savaşın sembollerinden biri olmuştu... Mariana doğum yaptı!

Paylaş
Savaşın sembollerinden biri olmuştu... Mariana doğum yaptı!

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın sembollerinden biri olan ve Mariupol'de Rusya tarafından bombalanan hastaneden sağ çıkan ancak Rus tarafının kara propagandasına maruz kalan Mariana Vishegirskaya isimli Ukraynalı kadından herkesi sevindiren bir haber geldi.

Dünya onu üzerindeki pijamalarıyla Rusya'nın bombaladığı hastaneden hamile haliyle kaçmaya çalışırken çekilen eli yüzü kanlı fotoğrafla tanıdı. Çekilen görüntülerde hamileliğinin son döneminde olduğu açıkça görülen Mariana Vishegirskaya isimli kadın, savaşın en önemli sembollerinden biri haline geldi.

Haberin Devamı

RUSYA 'DÜZMECE' DEMİŞTİ

Üstelik talihsiz kadın Rusya tarafından sahtecilikle suçlandı ve gerçekte hamile olmadığı, verdiği fotoğraflarınsa düzmece olduğu iddia edildi.

ABD'li AP’nin gün akşam saatlerinde servis ettiği fotoğraflarda ise bu kez buruk da olsa sevinç ve umut vardı: Ölümden kurtulan Mariana Vishegirskaya, korkunç bombalı saldırıdan kurtulduktan sadece iki gün sonra kızını dünyaya getirdi ve güvenli bir şekilde kucağına alabildi.

BEBEĞİNİ KUCAĞINA ALDI

Mariana’nın kızı Veronika da savaşın başından beri sığınaklarda, bodrum katlarında, bombalardan korunmaya çalışılan doğum hastanelerinde hayata merhaba diyen savaş bebeklerinden biri oldu.

Doğumdan sonra çekilen çarpıcı fotoğraflardan birinde Mariana yatakta uzanırken eşi Yuri’nin kızlarını kucağına alarak ona ilk merhabasını fısıldadığı görülüyor.

Haberin Devamı

Ukraynalı bir blogger olan ve makyaj ve güzellik ürünleriyle ilgili videolar paylaşan Mariana Vishegirskaya o gün Mariupol’deki hastaneden kaçarken ve hayatının belki de en zor ve korkutucu anlarından birini yaşarken Rusya tarafından ‘sahte’ fotoğraflar vermekle suçlanmış; aslında yaralı olmadığı, hatta hamile bile olmadığı ve Rusya’yı karalamak için sahnelenmiş sahte bir görüntü verdiği iddia edilmişti.

TEPKİ ÇEKEN TWEET SİLİNDİ

Rusya'nın Londra büyükelçiliği, çarşamba akşamı Mariupol doğum hastanesinden kanlar içinde ayrılan bir hastayı, 'güzellik blogcusu Marianna' olarak tanımlamış, blog yazarının fotoğrafının "propagandacı" olduğunu öne sürdüğü bir Associated Press muhabiri tarafından çekildiğini iddia etmişti.

Büyük tepki toplayan bu paylaşım sosyal medyayı ayağa kaldırmış ve sayısız insan Rusya büyükelçiliğini kınayan tweet'ler yazmıştı.

Twitter'ın "topluluk yönergelerini" ihlal ettiği için silinen tweet, yine de ekran görüntüsü alınarak paylaşılmaya devam edildi ve büyük bir fırtına kopardı.

Mariupol’de, doğum ve çocuk hastanesini hedef alan bombalar üç kişiyi öldürmüş ve 17 kişinin de yaralanmasına sebep olmuştu. Mariana Vishegirskaya'nın bombalardan kurtulduktan hemen sonra doğum yapması Rusya'nın kara propagandasını da sonlandırmış oldu ve gerçekleri tüm dünyaya gösterdi.

Haberin Devamı