Dünya Savaşta kaybolan uçak 80 yıl sonra bulundu

Savaşta kaybolan uçak 80 yıl sonra bulundu

Paylaş
Savaşta kaybolan uçak 80 yıl sonra bulundu

İkinci Dünya Savaşı’nda Japon kuvvetlerine karşı bombardıman görevi sırasında kaybolan ABD uçağı, 80 yıl sonra Papua Yeni Gine ormanlarında bulundu. Uçak son olarak kuyruğundan vurulduktan sonra düşerken görülmüştü. Enkazda insan kalıntıları da keşfedildi.

İkinci Dünya Savaşı sırasında ABD’li pilot Teğmen Billy Ray Ramsey ve topçu Çavuş Charlie Sciara, Japon İmparatorluğu’nun Güneybatı Pasifik’teki kalesi olarak bilinen ve stratejik açıdan hayati önem taşıyan Rabaul Limanı civarındaki gemilerini bombalamak için 14 Ocak 1944’te Solomon Adaları’ndaki Munda Havaalanı’ndan 126 uçakla birlikte havalanmıştı. Fakat çok ağır uçaksavar atışı ve düşman uçağıyla karşılaştılar. Uçakları kuyruğundan vurulan Ramsey ve Sciara seferden geri dönemedi. 2 asker, 1 yıl sonra resmi olarak ölü ilan edildi.

Haberin Devamı

EFSANELER DOĞRUYMUŞ

Savaş sona erdikten sonra Sciara’nın Japonlara esir düştüğünü ve esir kampında öldüğünü gösteren bilgiler ortaya çıktı. ‘Douglas SBD Dauntless’ adlı uçak ve Ramsey ise hiçbir zaman bulunamadı. Ramsey ölümünden sonra yüzbaşılığa terfi etti ve Mor Kalp madalyası kazandı. Papua Yeni Gine’nin ormanlık bölgesinde yaşayan yerli halk, nesiller boyunca bölgede uçak düştüğü efsanesiyle büyümüştü. Bu efsanenin doğruluğunu araştıran bir grup yerli, 80 yıl sonra ormanlık alanda uçak enkazı buldu. Uçağın seri numarası ‘Douglas SBD Dauntless’ ile eşleşiyordu. Enkazla birlikte insan kalıntıları da keşfedildi ancak kimliği henüz tespit edilemedi.