Dünya Şifa Hastanesi'ne zoraki tahliye

Şifa Hastanesi'ne zoraki tahliye

Paylaş
Şifa Hastanesi'ne zoraki tahliye

43 gündür Gazze’yi bombalamaya devam eden İsrail, geçtiğimiz günlerde bölgenin en büyük hastanesi olan El Şifa Hastanesi’ne içinde Hamas’ın karargahı bulunduğu iddiasıyla baskın düzenlemişti.

Elektrik kesintisi nedeniyle hastaların ölüm döşeğinde olduğu, bahçesinde binlerce sığınmacının bulunduğu hastaneden İsrail’in yayınladığı görüntülerde Hamas karargahına dair dişe dokunur bir delil bulunamamıştı. İsrail dün Şifa Hastanesi’ni zorla tahliye etti. Hastane direktörü Muhammet Abu Salmiya, İsrail askerlerinin hastanenin 1 saat içinde tamamen boşaltılması yönünde talimat verdiğini açıkladı. 450 hasta çıkartılan hastanede sadece taşınamayacak durumda olan 120 hasta ve onlara bakmak için 5 doktor kaldı.

Haberin Devamı

APARTMANLARI VURDULAR

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tahliye talimatı verilmediğini, hastaneden çıkmak isteyenlerin ‘güvenli bir rota’ üzerinden ayrılmalarına izin verilmesi yönünde ‘Şifa hastanesi direktörünün talebine yanıt’ verildiğini öne sürüldü. Buna karşılık Fransız haber ajansı AFP, İsrail askerlerinin hoparlörlerle tahliye emrini hastanedekilere bildirdiğini duyurdu. Bu arada Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus’ta vurulan apartmanlarda 28 kişi öldü, 23 kişi yaralandı. Sivillerin sığındığı Cibaliye Mülteci Kampı’ndaki Birleşmiş Milletler’e ait Fakhoora Okulu’na yapılan saldırıda 50 kişi öldü. Kamptaki başka bir binaya yönelik saldırıda ise 32 kişi yaşamını yitirdi

REHİNE AİLELERİ BAŞBAKANLIĞA ULAŞTI

Haberin Devamı

Hamas’ın rehin aldığı 240 İsraillinin aileleri, hükümetin rehineleri kurtarmak için hiçbir şey yapmadığı iddiasıyla 5 gün önce Kudüs’ten Tel Aviv’deki başbakanlık ofisine yürüyüş başlatmıştı. Aileler dün Başbakan Binyamin Netanyahu’nun ofisine ulaştı. Başbakanlık önünde geniş katılımlı protesto gösterisi düzenlendi.