Dünya Singapur'daki Türk şef, depremde 120 akrabasını kaybetti

Singapur'daki Türk şef, depremde 120 akrabasını kaybetti

Paylaş
Singapur'daki Türk şef, depremde 120 akrabasını kaybetti

Singapur'da yaşayan bir Türk vatandaşının depremde onlarca akrabasını kaybettiği ortaya çıktı. Ülkenin basınına verdiği röportajda yürekleri dağlatan Ahmet Akpınar isimli vatandaş, hem Türkiye'de hem de Singapur'da gündem oldu.

6 Şubat tarihinde meydana gelen ve Türkiye'ye felaketi yaşatan 2 büyük depremin yaraları sarılmaya devam ederken, Singapur basınında depremle ilgili yürekleri dağlayan bir haber yansıdı.

Haberin Devamı

120 AKRABASINI KAYBETTİ

Söz konusu gelişmede, Singapur'da bir restorandı olan Ahmet Akpınar, Kahramanmaraş'ta depremde ailesinden 120 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı. Yaşanan felaketler esnasında Türkiye'de bulunan ağabeyi ile saat başı görüştüğünü belirten Akpınar, konuyla ilgili şu sözleri söyledi:

İnanması çok güç. Sadece aile üyelerini kaybetmek değil, bazı aileler tamamen yok oldu.

Depremde annesi, kız kardeşi ve ağabeyinin enkaz altından çıkarıldığını da basınla paylaşan Akpınar, ailesinin şimdilik çadırda kaldığını aktardı. Akpınar, vefat eden akrabalarının ise ağırlıklı olarak kuzenleri ve onların ailesi olduğuna vurgu yaptı.

SİNGAPUR'DAN GELEN YARDIMLAR

Deprem sonrası Türkiye'ye yardım göndermek için Singapur vatandaşları seferber oldu. Singapurlu yardımseverler, hazırladıkları yardım kolilerini büyükelçilik yetkililerine teslim etti.

Haberin Devamı

Öte yandan depremin ardından Singapur Sivil Savunma Kuvvetleri bölgeye 68 arama kurtarma ekibi ve 4 adet k-9 köpeği gönderdi.