Dünya Sırbistan'da 'örnek öğrenci' katliamı: Ölüm listesi vardı

Sırbistan'da 'örnek öğrenci' katliamı: Ölüm listesi vardı

Paylaş
Sırbistan'da 'örnek öğrenci' katliamı: Ölüm listesi vardı

Sırbistan’da 14 yaşındaki bir öğrencinin eğitim gördüğü okula düzenlediği silahlı saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti. Saldırganın bir aydır saldırıyı detaylı olarak planladığı ortaya çıktı.

Sırbistan, bir ilköğretim okulundaki saldırıyla sarsıldı. Başkent Belgrad'da yer alan Vladislav Ribnikar İlköğretim Okulu’nda sabah saatlerinde bir öğrenci katliam yaptı. K.K. adlı 14 yaşındaki orta ikinci sınıf öğrencisi, doktor babasının silahıyla sabah 08.40'ta okula geldi. Açtığı ateşle dokuz kişiyi öldürdü. Ölenlerden yedisi kız, biri erkek öğrenci, biri de güvenlik görevlisi. Altı öğrenci ve bir öğretmen de ağır yaralandı. K.K, saldırı sonrası polisi arayarak kendisini ihbar etti ve teslim oldu.

Haberin Devamı

ÖLÜM LİSTESİYLE GELDİ

Saldırganın sorunsuz ve örnek gösterilen bir öğrenci olduğu belirtilirken, saldırıyı madde etkisi altında düzenlediği iddia edildi. Polis, saldırganın elinde gireceği sınıflar için bir öncelik listesi olduğu ve belli öğrencileri hedef aldığını açıkladı. Sırbistan’da üç gün ulusal yas ilan edildi. Bireysel silahlanma oranında dünya üçüncüsü olsa da Sırbistan'da silahlı saldırı ve okul katliamları çok nadir yaşanıyor.