Dünya Siz olsanız ne yapardınız? Haberi olmadan kanseri atlattı

Siz olsanız ne yapardınız? Haberi olmadan kanseri atlattı

Paylaş
Siz olsanız ne yapardınız? Haberi olmadan kanseri atlattı

İngiltere’de kansere yakalanan bir kadının yakınları, onun hastalığı atlattığını cenazesinde öğrendi. İşin ilginci, ölen kadın da hastalığından habersizdi. Bilen tek kişi, kocasıydı...

İngiltere’de meme kanserine yakalanan Rosie Gamp, hastalığının ciddiyetini hiçbir zaman öğrenmeden öldü. Rosie’nin bu durumdan haberdar olmamasının nedeni ise 67 yıllık kocası Melvin Gamp’in kararıydı. Rosie, 1999’da sağ koltuk altında hissettiği şişlik sonrası doktora gitmişti. Ameliyat edildi. Lenflerinde kansere rastlandı. Durumu doktorlara göre ümitsizdi. Haberi vermek için evi arayan cerrahın telefonuna Melvin çıktı. Doktor, Melvin’e “Psikolojik destek verin, çünkü az zamanı kaldı” önerisinde bulundu. Ancak Melvin, bu görüşmeyi sır olarak sakladı. “Henüz sonuçların çıkmamış” diyerek yalan söyledi. Rosie’nin dört kız kardeşi de meme kanserine yakalanmıştı.

Haberin Devamı

‘ETİK Mİ’ TARTIŞMASI

Rosie, riskinin farkında olduğundan deneysel bir ilaç tedavisine gönüllü olmuştu. Bu tedavinin hastalığı durdurduğu düşünülüyor. Zira Rosie, teşhisten sonra 21 yıl daha yaşadı. Rosie, 2021’de 90 yaşında böbrek yetmezliğinden öldü. Melvin, karısı hakkındaki gerçeği çocuklarına ve torunlarına cenazesinde söyledi. “Rosie bunu bilseydi, kaldıramazdı. Onu yaşatmak için elimden geleni yaptım. Bu sayede torunlarının büyüdüğünü görebildi” dedi. Torunları, “Birçoğumuz nasıl tepki vereceğimizi, ne hissedeceğimizi bilemedik. Büyük bir risk almıştı. Ama sevgisi ve onu güvende tutmak istediğinden emin olduğumuzdan kızamadık” dedi. Bu haber, ülkede de tartışma konusu oldu. Bazıları “Bir kişinin kişisel sağlık bilgilerinin ondan saklanması etik mi?” diyerek tepki gösterdi.

Haberin Devamı