DünyaSlovakya Başbakanı Fico'ya silahlı saldırı!

Slovakya Başbakanı Fico'ya silahlı saldırı!

Paylaş
Slovakya Başbakanı Fico'ya silahlı saldırı!

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı. Yaralanan Başbakan Fico, hemen hastaneye kaldırıldı.

AP'nin Slovakyalı TA3 televizyon kanalından aktardığına göre olay, başkentin yaklaşık 150 kilometre kuzeydoğusundaki Handlova kasabasında meydana geldi.

Haberin Devamı

Silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan Başbakan Robert Fico, hastaneye kaldırılırken bir şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi.

Slovakya Başbakanı Ficoya silahlı saldırı

4 EL SİLAH SESİ DUYULDU

BBC, Başbakan Fico'nun katıldığı bir hükümet toplantısı sonrası Handlova kasabasındaki kültür merkezinin önünde vurulduğunu duyurdu. Görgü tanıklarına göre olay yerinde dört el silah sesi duyuldu.

BRATİSLAVA'YA NAKLEDİLDİ, AMELİYATA ALINDI

Yaralanan başbakan için bölgeye helikopter ambulans gönderildi. Hastane müdürü, Fico'nun başkent Bratislava'ya nakledildiğini duyururken, Guardian gazetesi ise yaralı başbakanın ameliyata alındığını açıkladı.

YEREL MEDYA: SUİKAST GİRİŞİMİ

Yerel medya saldırının bir 'suikast girişimi' olduğunu belirtiyor.

Slovakya Cumhurbaşkanı Zuzana Čaputová, saldırının büyük bir şok etkisi yarattığını belirtti ve Fico'ya geçmiş olsun dileklerini iletti. Slovakya muhalefeti de bugün yapılması planlanan mitinglerini  iptal ettiklerini açıkladı.

Haberin Devamı

KİEV'E ASKERİ YARDIMI DURDURMUŞTU

59 yaşındaki Fico 2023 Eylül ayındaki seçim sonrası başbakanlık görevine geldi. Göreve gelmeden önce yaptığı açıklamada, iktidar olmaları halinde, Kiev'e "tek bir kurşun bile" gönderilmeyeceğini söylemişti.

Fico, iktidarının ilk aylarında Ukrayna'ya yapılması planlanan bir askeri yardımı durdurdu.

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı