Dünya Son dakika... İsrail'den ateşkes açıklaması! Hamas'tan yanıt gecikmedi

Son dakika... İsrail'den ateşkes açıklaması! Hamas'tan yanıt gecikmedi

Paylaş
Son dakika... İsrail'den ateşkes açıklaması! Hamas'tan yanıt gecikmedi

İsrail Başkanı Herzog ise yeni bir ateşkesin sinyalini verdi, Hamas ise bu sinyale kısa süre içerisinde yanıt verdi.

İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog, Gazze Şeridi'ndeki esirlere değinerek, "İsrail, esirlerin serbest bırakılması için yeni bir insani araya hazır" dedi. Filistin'e daha fazla yardım sağlanması gerektiğini belirten Herzog, yeni bir ateşkese hazır olduklarının sinyalini şu sözlerle verdi:

Haberin Devamı

"İsrail rehinelerin serbest bırakılmasını sağlamak için insani bir duraklama veya ek bir yardıma hazır. Burada sorumluluk tamamen Hamas'ın liderlerine ait"

HAMAS'TAN YANIT GELDİ

Herzog'un açıklamasından sonra mesaj yayınlayan Hamas, "İsrail saldırıları altında rehine takası yapmayı reddediyoruz. Ancak saldırıları durdurmak için her türlü girişime açığız. "Siyonist saldırganlığa kesin olarak son verilmediği sürece müzakere olmayacak." dedi.

Filistinli yetkililer, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in ayrım gözetmeden ve aralıksız bombaladığı Gazze Şeridi'nde hayatını kaybedenlerin sayısının 20 bine yaklaştığını duyurdu. En az 19 bin 667 insanın yaşamını yitirdiğini belirten yetkililer, 52 bini aşkın kişinin ise yaralandığı bilgisini verdi.

Haberin Devamı

ABD HALKI BIDEN'IN GAZZE POLİTİKASINA KARŞI

New York Times Gazetesi'nde yayınlanan ankete göre ABD halkı, Biden yönetiminin Gazze'ye yönelik politiklarını onaylamıyor. Ankete katılanların yüzde 57'si ABD'nin savaştaki tarafına karşı çıkıyor. Yüzde otuz sekizlik bir kısım ise Biden'ın krizi yönetme konusunda eski Başkan Donald Trump'tan daha iyi olduğunu söylüyor.Ankete göre Biden'ı en çok eleştiren kesim genç seçmenlerden oluşuyor. 18-29 yaşları arasındaki seçmenlerin neredeyse dörtte üçü Biden'ın Gazze politikasına karşı çıkıyor

AL-AHLİ HASTANESİ ÇALIŞMAYI DURDURDU

Al Ahli Hastanesi'nin Müdürü Fadel Naim İsrail saldırıları nedeniyle hastanenin artık tamamen çalışılamaz bir duruma geldiğini açıkladı. Naim konuyla ilgili "Hasta veya yaralı kabul edemiyoruz" dedi ve Pazartesi gününden beri İsrail askerlerinin yaraladığı dört kişinin öldüğünü bildirdi.

GAZZE'DE YIKIM DEVASA BOYUTLARDA

Birleşmiş Milletler Gazze'deki altyapının yüzde 60'ından fazlasının İsrail saldırılarında hasar aldığını bildirdi. BM ayrıca savaş nedeniyle bölgedeki nüfusun yüzde 90'ından fazlasının yerinden edildiğini dünyaya duyurdu.

HUSİLER: HER ASKERİ GEMİYİ HEDEF OLARAK GÖRECEĞİZ

İsmini vermek istemeyen üst düzey bir Husi yetkilisi, Kızıldeniz'deki gerilimi kontrol altına almak için "yoğun görüşmelerin" sürdüğünü bildirdi. Açıklamalarının devamında yetkili "Filistinlilere yardım etmeye çalışıyoruz. Bölgeye giren her askeri gemiyi uyruğuna bakmadan hedef olarak değerlendireceğiz" dedi.

Haberin Devamı