Dünya Sörfçüler haydut kurbanı

Sörfçüler haydut kurbanı

Paylaş
Sörfçüler haydut kurbanı

Meksika’nın Pasifik kıyısındaki Baja California’da sörf yapmaya giden Avustralyalı Callum (33) ve Jake Robinson (39) kardeşler ile ABD’li arkadaşları Jack Carter Rhoad (30), haydutların kurbanı oldu.

Geçen hafta sonu için rezervasyon yaptırdıkları konaklama yerine varmayınca kayıp ihbarı yapılan üç sörfçünün cesedi, kamp yaptıkları yerin 6 kilometre uzağındaki bir kuyuda 15 metre derinde bulundu. Başlarından silahla vurularak öldürüldükleri belirlendi. Kullandıkları kamyonet ve çadırları kayboldukları yerin az uzağında yanmış olarak bulundu.

Haberin Devamı

LASTİK İÇİN

Haydutların, Chevrolet Colorado marka kamyonetlerinin lastiğini çalmak için istedikleri ve direniş göstermeleri üzerine öldürdükleri düşünülüyor. Üç Meksikalı gözaltına alındı. Sörfçüler, kanunsuzluk kurbanı olan arkadaşları için okyanusta tören düzenledi, okyanusa çiçek bıraktılar. Uyuşturucu kartellerinin kontrolsüz bir güce sahip olduğu Meksika’da cinayet, silahlı soygun, cinsel saldırı ve adam kaçırma gibi şiddet içeren suç riski turistik bölgelerde dahi yüksek. Büyük kentlerin dışında gece seyahat edilmesi önerilmiyor.