Dünya Sosyal medyanın konuştuğu görüntü: Kraliçe 2. Elizabeth...

Sosyal medyanın konuştuğu görüntü: Kraliçe 2. Elizabeth...

Paylaş
Sosyal medyanın konuştuğu görüntü: Kraliçe 2. Elizabeth...

İngiltere en uzun süre tahtta kalan hükümdarı Kraliçe 2'nci Elizabeth'i son yolculuğuna uğurluyor. Kraliçe Londra'daki evinde son yolculuğuna çıkmayı beklerken kentten gelen bir görüntü kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturdu.

Geçtiğimiz perşembe günü İskoçya'daki Balmoral Kalesi'nde hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in cenazesi Buckingham Sarayı'na götürülmek üzere Londra'ya ulaştı. Kraliyet Hava Kuvvetleri uçağı ile taşınan cenazeye Kraliçe'nin kızı Prenses Anne ve eşi Koramiral Sir Tim Laurence eşlik etti.

Haberin Devamı

Kraliçe'nin cenazesi daha sonra Kraliyet Ailesi'nin merkezi olarak kabul edilen Buckingham Sarayı'na getirildi. Sarayın önünde binlerce kişi Kraliçe'yi son kez görebilmek için uzun süre boyunca bekledi.

Londra Kraliçe'nin son yolculuğu için son hazırlıklarını yaparken kentten gelen bir kare sosyal medyanın gündemine oturdu.

'GÜN BATIMINA DOĞRU YOLA ÇIKTI'

Pek çok sosyal medya kullanıcısı Wembley'de çekilen karede yer alan bulutun Kraliçe 2'nci Elizabeth'in ikonik at binme fotoğrafına benzediğini belirtti.

İngiliz Daily Mail gazetesi bu kareyi 'Majesteleri gün batımına doğru yola çıktı' başlığı ile okurlarına sundu.

8 Eylül’de 96 yaşında hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in cenazesi önceki gün İskoçya’nın başkenti Edinburg’daki St. Giles Katedrali’nde halkın ziyaretine açıldı. Kraliçe’ye son kez saygılarını sunmak isteyenler, 1.6 kilometre uzunluğunda kuyruk oluşturdu.

Haberin Devamı